İzmir'de 'Peygamberimize Sevgi Gecesi' düzenlendi

İzmir'de 'Peygamberimize Sevgi Gecesi' düzenlendi
Anadolu Gençlik Derneği İzmir Şubesi, ''Kutlu Doğum Haftası'' dolayısıyla Halkapınar Kapalı Spor Salonu'nda ''Peygamberimize Sevgi Gecesi'' düzenlendi.

Turgutlu Has Mehter takımının verdiği konserle başlayan programa AGD Genel Başkanı İlyas Töngüş, Saadet Partisi İzmir İl Başkan'ı Şerafettin Kılıç ve ilçe başkanları ile çok sayıda davetli katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından hazreti Muhammed'in hayatını anlatan sinevizyon gösterimi yapıldı.

Eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın katılımcılara gönderdiği görüntülü mesajı, barkovizyon aracılığıyla yayınlandı. Erbakan, salondakileri selamlıyarak birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Avrupa'nın 'nasıl olur da çocuklarımı ahlaklı yetiştiririm' sorusunun cevabını bulmaya çalıştıştığını dile getiren AGD Genel Başkanı İlyas Töngüş, "Batının kurtuluşu için bizim değerlerimize muhtaç olduğunun bilinci içerisinde hareket etmek mecburiyetindeyiz. Bu noktada İmam hatiplerin önündeki engellir kaldırmak zorundayız, Kuran kurslarının önündeki engelleri kaldırarark bu yavrularımızı felakete değil, iyiliği ve güzelliği öğretmek için seferberlik başlatmamız lazım. çünkü batı, gençliğini kötülüklerden ve zararlı alışkanlıklardan kurtarmak için ahlakı ön plana çıkarmaya çalışırken, bizim değerlerimize sırt çevirmemiz mümkün değildir." dedi.

Dünya birincisi Hafız Abdurrahman Sadıen'in okuduğu Kuran-ı Kerim huşu içinde dinlendi. Etkinlikte "En Sevgiliye Mektup" yarışmasının ödül töreni de düzenlendi. Dereceye giren ilköğretim ve lise öğrencilerine ödüllerini Şerafettin Kılıç ve İlyas Töngüş verdi. Program sanatçı Mustafa Cihat'ın verdiği konserle sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.