''DocuTurk'' gecesi

''DocuTurk'' gecesi
ABD'nin New York kentinde Türk Belgeselleri Gecesi düzenlendi. ''DocuTurk'' adlı gecede iki genç Türk yönetmenin belgeselleri gösterildi.

Yeni nesil belgesel yönetmenlerinden çiğdem Akbay'ın Türkiye'deki hiphop kültürünü anlatan ''Hiphopistan'' isimli belgeseliyle, yönetmen Ertuğ Akbay'ın Hollywood'a aktör olmak için gelen Türklerin yaşamını anlatan ''Ya Tutarsa'' adlı belgeselinin gösterildiği geceye New Yorklu filmseverler büyük ilgi gösterdi.

Gecede New York Başkonsolos Yardımcısı Ayşe Uzer ile Turizm ve Kültür Ataşesi Hasan Zöngür, yönetmenlere Türk belgeselciliğine katkıları dolayısıyla plaket verdiler.

ABD'de yayınlanan ''Türk Saati (Turkish Hour)'' programı ve Drom müzikholü tarafından düzenlenen, Türk Turizm ve Kültür Ataşeliğinin desteklediği DocuTurk gösterimleri Türk yönetmenlerinin eserlerini Amerikalı seyircilerle buluşturmayı amaçlıyor.

Türk Saati'nin yapımcıları Serdar Acar ve Selçuk öksüzoğlu, seyircinin ilgisinden memnun olduklarını belirterek belgesel gösterimlerinin devam edeceğini söylediler.

(AA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.