Ribat Dergisi Mart 2011 sayısı çıktı

Ribat Dergisi Mart 2011 sayısı çıktı
Ribat Dergisi’nin değişim ve dönüşümü konu edindiği, Mart 2011 sayısı çıktı.

“Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir”

Ra’d Suresi’nde “İnsanlar kendi iç dünyalarını değiştirmeden Allah onların durumunu değiştirmez” buyrulan ayet üzerine yola çıkan Ribat Dergisi, Mart 2011 sayısında değişim ve dönüşüm konusunu ele aldı.

339’uncu sayısı ile okurlarının karşısına çıkan Ribat Dergisi, genişleyen içeriği ile Mart 2011 sayısında kapak konusu olan değişim ve dönüşüm, Çanakkale Savaşı’nın yıldönümünün yanı sıra gündemin sıcak meselelerini de ele aldı. Ribat Eğitim Vakfı Kurucusu Abdullah Büyük Hocaefendi “Başyazı”da gündemin en sıcak konularından birisi olan Mısır olaylarına istinaden yazdığı yazıda, olayların neticesinin “Fetih mi, İşgal mi?” olduğunu sordu ve müslümanları uyararak yapılması gerekenleri maddeler halinde sıraladı. Gündemi değerlendiren başka bir isim ise usta kalem Ahmet Varol oldu ve okurlarına Zulüm Barajını Yıkan İnsan Seli başlıklı yazısı ile seslendi.

Derginin, kapağına taşıdığı “Değişim ve Dönüşüm” ile ilgili olarak Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Sosyolog Doç. Dr. Ramazan Yelken ile gerçekleştirilen söyleşide modern dünyada değişim ve dönüşüm ele alındı. “Bu yeni dünyaya İslam’ın bakışı ne olacak” diyen Yelken, değişimin sancılı sürecine dikkat çekti. Dergininin misafir kalemlerinden Mustafa Çelik ise “İslam’da Toplumsal Değişimin Etkileri”ni kaleme aldı.

Prof. Dr. Ramazan Altıntaş Çanakkale Savaşının yıldönümü olan Mart ayı için okurlarına Din ve Toplum köşesinden “Çanakkale Ruhunu Yeniden Anlamak” diye seslendi. Prof. Dr. Ali Akpınar ise secde ayetlerini Kur’an’dan Hayata isimli köşesinde incelemeye devam etti. 22 farklı yazarın oldukça ilginç ve bir o kadar akıcı yazılarına yer veren Ribat Dergisi, 64 sayfa ve tamamen renkli.

“Ailenin Tüm Fertlerine Bir Mektep” sloganı ile 29 yıldır yayın hayatını sürdüren ve Ailemiz Çocuk ekiyle de çocuklarımızı 12 yıldır bilinçlendiren Ribat Dergisi içerisinde yer alan ücretsiz Ailemiz Çocuk dergisi, geleceğimiz olan çocuklarımızı da unutmadı ve onlara kendisine has çizimler, bulmacalar, hikâyeler ve sizden gelenler sayfaları ile seslendi.



Tüm bu güzellikleri bir arada sunan Ribat Dergisi’nin yıllık abonelik ücreti 75 TL ve irtibat telefonu 0 332 236 25 61.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.