İki ayda 10 milyon seyirci

İki ayda 10 milyon seyirci
Geçtiğimiz yıl, son dönemlerin en yüksek gişe sayısına ulaşan ülke sinemamız, bu yılı da iyi bir tablo ile açtı.

Yerli filmlerin ağırlıkta olduğu 2011 filmleri, iki ayda 10 milyondan fazla seyirci topladı (10 milyon 623 bin 829). 



Listenin başını, ilk filminde beklenmeyen bir başarıya imza atan ve geciktirmeden serinin ikinci filmini çeken Ata Demirer'in Eyyvah Eyvah'ı var. Eyyvah Eyvah-2, sekiz haftada 3 milyon 863 bin 632 kişi tarafından izlendi. 

Listenin ikinci sırasında, serinin diğer filmlerine nazaran hayak kırıklığına yol açan ancak konusu itibariyle sinema tarihimizde ayrı bir yer edinen Kurtlar Vadisi-Filistin yer alıyor. Film, 5 haftada 1 milyon 932 bin 597 kişi tarafından izlendi.

Duygusal bir film olarak beklenmeyen şekilde başarı kazanan Aşk Tesadüfleri Sever, 4 haftada 1 milyon 828 bin 154 kişi tarafından izlenirken; uzun süre konuşulan ve yine konusu bakımından ayrı bir yer tutan Hür Adam: Bediüzzaman Said Nursi ise bir milyon sınırının altında kaldı. Film, 8 haftada 943 bin 451 kişi tarafından izlendi.

Son yıllarda olduğu gibi en çok izlenen filmlerin yerli olması sektör açısından umut vaat edici. 2011'de, geçtiğimiz yıl ulaşılan 40 milyon izleyici sayısına ulaşılıp ulaşılamayacağı ise şimdiden merak ediliyor.

Haber5.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.