'Altın Pusula'da fiyasko

'Altın Pusula'da fiyasko
Altın Pusula filmi, ABD'de gösterime girdiği ilk haftada beklentileri karşılamadı.

Yüzüklerin Efendisi üçlemesinin ardından New Line Cinema'nın en iddialı projesi olan Altın Pusula'da Avustralyalı aktör Nicole Kidman, son 'James Bond' filminin yıldızı Daniel Craig ve Eva Green başrolleri paylaşıyor.

İnternetteki www.boxofficemojo.com sitesinde verilen bilgilere göre, Altın Pusula gösterime girdiği geçtiğimiz hafta Cuma günü sadece 8.8 milyon dolarlık gişe hasılatı yaptı. Başka bir hasılat takibi firması Media By Numbers ise Cumartesi ve Pazar günleri bu rakamın 28 milyon dolara ulaştığını duyurdu.

New Line Cinema ise hafta sonu hasılatının 30-40 milyon dolar arasında olmasını umduğunu bildirmişti. Hasılatlarının açıklanmasından sonra yapımcı şirketten bir açıklama yapılmadı.

Bu arada, İngiliz yazar Philip Pullman'ın ödüllü edebiyat üçlemesi 'His Dark Materials'ın ilk bölümü olarak çekilen Altın Pusula, Avrupa ve ABD'deki kiliselerin tepkisini çekti.

Pullman'ın kitabının çocuklara tüm dinlerin şeytan olduğu karanlık, bireyci bir dünyayı öğreteceği ve Hristiyanlığı kötülediği iddia ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.