Efendimiz'in(SAV) evi ne hale gelmiş

Efendimiz'in(SAV) evi ne hale gelmiş
Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sav)'in, Mekke şehrinde 571 yılında doğduğu ev adeta yazı tahtasına dönüştü.

Kâbe çıkışında eline kalem alan ziyaretçiler, Hz. Muhammed (sav)'in evinin kapısına ve duvarlarına çeşitli isimler yazıyor.

Ziyaretçilerden bazıları, Peygamber Efendimiz'in (sav) doğduğu evin bu hale gelmesine tepki gösteriyor. Umre vazifesini yapan Mardinli yerel gazete sahibi Rıdvan Fidan, gördüğü manzara karşısında çok şaşırdığını söyledi. Fidan, Efendimiz'e vahyin geldiği Hira Mağarası'ndaki çevre kirliliği, Efendimiz'in (sav) doğduğu evin yıkılıp yerine kütüphane yapılmasını ve evin duvarlarının yazı tahtasına dönüştürülmesine bir anlam veremediğini söyledi.




Kutsal mekânlara yapılan bu çirkin hareketlere ses çıkarılmamasının saygısızlığı bir ifadesi olarak gördüğünü belirten Fidan, "Yapılan yüksek binalar Kabe'de ibadet eden insanların dikkatini dağıtmakta ve huşu içinde ibadet etmesini engellemektedir. Dünya Müslümanlarının bu anlayışa tepki göstermesi gerekir. Çünkü Kabe sadece Suudi Arabistan halkının değil bütün Müslümanların kutsal mabedidir. Efendimiz'e (sav) vahyin geldiği Hira Mağarası da doğduğu ev de Müslümanlar için çok önemlidir. Bir an önce bu yerlere gereken saygının gösterilmesi ve korunması gerekir." dedi.

CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.