İnsanlık Peygamber Efendimiz'i (sav) örnek almalı

İnsanlık Peygamber Efendimiz'i (sav) örnek almalı
Doç.Dr. Muhittin Akgül, "İnsanlık aleminin, aydınlığa kavuşması için Peygamber Efendimiz'i (sav) örnek almaları gerekir." dedi.

Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde, 'Kutlu Doğum Haftası' çeşitli etkinliklerle kutlandı. Sarıkaya Düğün Salonu'nda düzenlenen programa Kaymakam Yaşar Dönmez, Belediye Başkanı Ali Osman Erbir, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Demir, İlçe Emniyet Amiri Mustafa Yağmur, siyasi parti, sivil toplum temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan programda, Kur'an-ı Kerim ve Sarıkaya Müftülüğü İlahi Korosu tarafından ilahiler okundu. Daha sonra programa konuşmacı olarak katılan Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muhittin Akgül, 'Peygamberimiz ve Merhamet Eğitimi' konulu konferans verdi. Doç. Dr. Akgül, insan, aklıyla her şeyi çözemeyeceğinden dolayı her devir ve dönemlerde Allah'ın insanoğluna peygamber gönderdiğini vurgulayarak, "Yol gösterici olarak eğer insana Cenab-ı Hak peygamber göndermeseydi, O'nu anlamamız ve O'nu anlatmamız konusunda hiçbir bilgiye sahip olamayacaktık. İnsanlık bir karanlık çağda sürüklenip gidecekti. Onun için bizler Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa'nın (sav) hayatını örnek almalıyız ve O'nu (sav) iyi anlamalı, iyi anlatmalıyız ki insanlık alemi aydınlığa kavuşsun." diye konuştu.
Konferans sonunda, 'Efendimiz' adlı şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.