Hatay'da "Kutlu Doğum Haftası" kutlandı

Hatay'da "Kutlu Doğum Haftası" kutlandı
Hatay Müftüsü Mustafa Sinanoğlu, insanlığın, merhamet etmeyi iki cihan peygamberi olan Hz.Muhammed'ten (sav) öğrendiğini belirterek, "O'nun (sav) merhameti sadece insanlara değil tüm canlılara idi. O'nun (sav) kadar merhametli,

Müftü Sinanoğlu, insanlık aleminin merhamet ve sevgi yönünden can çekiştiğini kaydederek; dünyada barış, sevgi, hoşgörü ve kardeşliğin hüküm sürmesi isteniyorsa bunun tek çaresinin merhamet Peygamberi Hz. Muhammed'in (sav) yaşayışını idrak etmek olduğunu ifade etti. 

Kutlu Doğum Haftası kutlamaları çerçevesinde Hatay Erzin'de İlçe Müftülüğü tarafından ''Hz. Muhammed ve Merhamet'' konulu konferans düzenlendi. Belediye Düğün Salonu'nda düzenlenen programa Hatay İl Müftüsü Mustafa Sinanoğlu, İlçe Müftüsü Şemsettin İnceler, Kaymakam İskender Yönden, Belediye Başkanı Kasım Şimşek, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Cafer Güneş, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. İlçe Müftüsü Şemsettin İnceler, davetlilere Peygamber Efendimiz'in (sav) simgesi olan gül hediye etti.

Programa konuşmacı olarak katılan İl Müftüsü Mustafa Sinanoğlu, sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed'in (sav) şefkat ve merhamet peygamberi olduğunu belirtti. Sinanoğlu, "Merhamet ve şefkat, Peygamberimiz'in (sav) yüce şahsiyetinin bir aynası gibidir. Şiddet, öfke ve olumsuz duyguların toplumda merhamet duygusunu bastırmasını üzüntü ile izlemekteyiz. Hz. Muhammed (sav)'in koymuş olduğu ölçüler, bizlere zirve noktası ile merhameti tavsiye etmektedir. Günümüzde bilinçli ve kapsamlı adımlarla bu ölçülerin yaşama geçirilmesini amaçlamaktayız. " dedi.

Peygamberimiz'in (sav) hayatının tüm insanların örnek alması gerektiğini vurgulayan İlçe Müftüsü Şemsettin İnceler de Efendimiz'in (sav) yaşantısından kesitler sundu.

CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.