Modern demokrasilerde muhalefet kültürü

Modern demokrasilerde muhalefet kültürü
Hayır diyebilen yurttaş. Birey ve örgütlerin yargı yolu ve kamuoyu baskısı ile idareyi denetlemesi, katılım ve modern demokrasilerde muhalefet.

Gazeteci Yazar Abdurrahman Dilipak ve Prof. Dr. Doğu Ergil İstanbulda Sultanahmet de tarihi Kızlarağası Medresesinde , 03 Mayıs 2008’de Cumartesi günü saat 16.00’da İBB Kültür Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen kültür etkinlikleri çerçevesinde , Büyükler İçin Yurttaşlık Bilgisi Derslerinde “Muhalefet Kültürü” üzerinde konuşacaklar. Başkalarını aşağılamak, engellemekten ibaret bir muhalefet kültürü olabilir mi? Karşı fikir, mükemmeli aramada bir yöntem olarak ne anlam taşır.. Siyasette bir den fazla doğru ve çözüm önerisi olabilir mi? Uzlaşı nasıl sağlanacak gibi soruların cevaplarının aranacağıı söyleşi, kent kültürüde demokratik reflekslerin güçlendirilmesi maksadını taşıyor..

Başkalarını aşağılamak, engellemekten ibaret bir muhalefet kültürü olabilir mi? Karşı fikir, mükemmeli aramada bir yöntem olarak ne anlam taşır.. Siyasette bir den fazla doğru ve çözüm önerisi olabilir mi? Uzlaşı nasıl sağlanacak gibi soruların cevaplarının aranacağıı söyleşi, kent kültürüde demokratik reflekslerin güçlendirilmesi maksadını taşıyor..

Dilipak ve Ergil, 2008 birinci dönem kültür etkinliklerinin sonuncusunda “Hayır diyebilen yurttaş. Birey ve örgütlerin yargı yolu ve kamuoyu baskısı ile idareyi denetlemesi, katılım ve muhalefet” konuları üzerine görüşlerini açıklayacak ve izleyicilerden gelen soruları cevaplayacaklar..

İBB Kültür Daire Başkanlığının Kültür etkinliklerinin 2. Bölümü Eylül-Ekim aylarında yeniden başlayacak..

Program adı : Büyükler İçin Yurttaşlık Bilgisi Dersleri
Yeri : Kızlaraağası Medresesi/Divanyolu, Hoca Rüstem Sk.6 Sultanahmet 0212 528 23 57
Sunucular : Doğu Ergil (Prof. Dr.) ve Abdurrahman Dilipak (Gazeteci / Yazar)
Tarih :03.05. 2008 16.00
Konu :Modern Demokrasilerde Muhalefet Kültürü

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.