Konya Mevlana'yı böyle karşılıyor

Konya Mevlana'yı böyle karşılıyor
Mevlâna ve ailesini karşılama yıldönümü etkinlikleri Ahmet Özhan konseri ile başladı.

Konya Büyükşehir Belediyesi Hazreti Mevlâna ve Ailesinin Konya'ya teşriflerinin 780’inci yılı nedeniyle 3 gün sürecek etkinlikler düzenliyor. Etkinliklerin ilk gününde yer alan Ahmet Özhan konseri ilgiyle izlendi.

Mevlâna Kültür Merkezi Sultan Veled Salonu’nda düzenlenen konsere Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Abdülmelik Ötegen, Mevlâna’nın torunu Esin Çelebi ile çok sayıda davetli katıldı.

Konserinde Büyükşehir Belediyesi Mevlâna Şiirleri Beste Yarışması’nda dereceye giren eserler ile çeşitli ilahiler seslendiren ünlü sanatçı Ahmet Özhan, Hazreti Mevlâna ve Ailesinin Konya’ya gelişlerinin yıldönümü etkinlikleri dolayısıyla bir kez daha Konya’da olmaktan mutlu olduğunu ifade etti.

Konser sonunda Ahmet Özhan ve ekibine çiçeklerle çeşitli hediyeler takdim eden Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise, etkinliklere katkıları nedeniyle sanatçıya teşekkür etti. Hazreti Mevlâna’nın Konya’ya gelişlerinin 780’inci yılının Konya’da sevgiyle kutlandığını kaydeden Başkan Akyürek, “Mevlâna topraklarımıza geldi, Konya’yı irşad etti. Konya’nın gündeminde bugün çiçekler var, güzellikler var, hoşgörü var. Keşke Hazreti Mevlâna’nın hoşgörüsü herkesin gönüllerine girse de, kavgalar sona erse” dedi.

Hazreti Mevlâna ve ailesinin Konya’ya teşriflerinin 780’inci yıldönümü etkinliklerinin ikinci gününde Neyzenler Gecesi düzenlendi. Etkinlikler kapsamında dün de temsili karşılama töreni ve Sema gösterisi yapıldı.

habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.