Fetih Şöleni Kocaeli’de

Fetih Şöleni Kocaeli’de
Yarın Kocaeli’de yapılacak şölende Erbakan için okunan yüz binlerce hatimin duasını Kabe’nin imamı Dr. Abdullah Basfar yapacak. Basfar, Kabe imamlarının hocası olarak biliniyor. Öte yandan İstanbul Valiliği de İstanbul&r

54. Hükümetin Başbakanı ve Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan için okunan hatimlerin duası yarın Kocaeli İsmetpaşa Stadı’nda yapılacak. Hatimlerin duasını Kabe imamlarından kurra hafız Dr. Abdullah Basfar yapacak. Dr. Basfar, Kabe imamlarının hocası olarak biliniyor. 

Bir Milyon Hatim Kampanyasının Tertip Komitesi Başkanı Arslan Ateş, Anadolu Gençlik Derneği’nin İstanbul’un Fethi’nin 558. yılı etkinlikleri çerçevesinde düzenlediği Fetih ve Gençlik Şöleni’nde, Bir Milyon Hatim Kampanyası’nın duasının yapılacağını ve duayı da Rasulullah’ın yaşadığı mübarek topraklardan gelecek olan Kâbe imamlarının hocası, Kura Hafız Dr. Abdullah Basfar’ın yapacağını söyledi. Erbakan Hocanın vefatının hemen akabinde düzenlenen çalışmaya yüz binlerce insanın ilgi gösterdiğini, kampanyanın Edirne’den Kars’a, Amerika’dan Almanya’ya, Filistin’den Irak’a, Afrika’dan Endonezya’ya kadar, özellikle zulme uğramış, işgal edilmiş coğrafyalardan, yurt içinden ve yurt dışından beklenenin üzerinde ilgi gördüğünü belirten Ateş, bu ilgiyi Erbakan Hocanın özellikle ırkçı Siyonizme, vahşi kapitalizme ve işbirlikçilerine karşı verdiği mücadeleyle, örnek hayatıyla toplumun tüm kesimlerinin, özellikle kanayan coğrafyada yaşayan mazlum ve mağdur halkların teveccühünü kazanmasına bağladı.

İSTANBUL’DA İSE SURLARA SANCAKLAR DİKİLECEK
Öte yandan İstanbul Valiliği de İstanbul’un Fethi kutlamalarının detaylarını açıkladı. 29 Mayıs Pazar günü Fatih Sultan Mehmet’in türbesinin ziyaret edilmesi ile başlayacak törenlere devlet erkanı katılacak. Program şöyle: “Türbe’ye buketlerin konulması, dua okunması, törenin sona ermesi ve İtfaiye Meydanı’na hareket, Fatih İtfaiye Meydanında tören, çelenklerin sunulması, saygı duruşu, İstiklal Marşı ve bayrağın göndere çekilmesi.” Bayrampaşa Fatih Anıtı, Beşiktaş Fatih Anıtı ve Belgratkapı’da da benzer törenler düzenlenecek. Valilikten yapılan açıklamaya göre törenlere 23. Motorlu Piyade Tümen Komutanlığı Bandosu, İstanbul Merkez Komutanlığı Tören Bölüğü, Genelkurmay Başkanlığı Mehteran Birliği, Osmanlı Tarihi Birlikleri, kız öğrenci ve erkek izciler ile bazı okullar katılacak. Törenlerde ayrıca Mehteran Bölüğü ve Tarihi Birlikler top atışı ve cenk havalarının çalınmaya başlanması ile surlara hücum edip sancakları dikecekler.

yeni akit

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.