İlk defa Erbakan'sız kutlanıyor

İlk defa Erbakan'sız kutlanıyor
Anadolu Gençlik Derneği tarafından her yıl kutlanan İstanbul’un Fethi’nin 558. yıldönümü, kutlanıyor. Erbakan’ın 40 yıldır aralıksız devam ettirdiği “Fetih Şölenleri” bu yıl ilk defa Erbakan’s

Türkiye’nin yanı sıra başta İslam ülkeleri olmak üzere dünyanın birçok ülkesinden devlet adamları ve önemli isimler, Türkiye’nin fetih coşkusuna iştirak ediyor. Programa ayrıca Türkiye’nin dört bir yanından da başta gençler olmak üzere onbinlerce vatandaş katılıyor.

Bu arada merhum Erbakan için okunan 1 milyon hatimin duası da programa katılacak Kabe imamı Abdullah Basfar tarafından yapılıyor.

FETHE YAKIŞIR PROGRAM

Bugün Kocaeli’de İsmet Paşa Stadyumu’nda saat 17:00’de başlayacak olan programda fethin canlandırılması, kadırgaların mehter eşliğinde geçiş töreni, çeşitli spor müsabakaları, sinevizyon, ışık, ses ve havai fişek gösterileri gibi birçok etkinlik yer alacak. Kutlamalar çerçevesinde Abdurrahman Sadien, Mehdi Adili gibi dünyaca ünlü Kur’an bülbüllerinin vereceği Kur’an ziyafeti programa manevi lezzet katacak. Başta Taner Yüncüoğlu olmak üzere birbirinden değerli sanatçılar da eserleri ile katılımcıları coşturacak. Programda ayrıca AGD’li gençlerin de geçiş töreni yapılacak. Programa İhvanı Müslimin’in genel başkanı Mehdi Akif, Kabe imamı Abdullah Basfar başta olmak üzere birçok İslam ülkesinin devlet büyükleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katılacak.

TONGÜÇ: FETİH HAKKIN, BATILA GALEBESİDİR

AGD Genel Başkanı İlyas Tongüç, insanlığın fetih ruhuna muhtaç olduğunu belirterek, “İstanbul’un fethindeki olay sadece iki ordu değil, ayrı iki dünya görüşü yani hak ve batıl çarpışmasıdır. Bu mücadele adeta, Hak ile Batılın, aydınlık ile karanlığın mücadelesiydi. Bu zafer, ortaçağın karanlıkları üzerine doğan bir adalet ve insanlık güneşi olmuştur. İstanbul’un fethi Avrupa’yı, özellikle Bizans’ı boğmakta olan insanlığın yüz karası ortaçağ zulmünü tasfiye edip yerine sevgiye, şefkate, müsamahaya, yüksek bir ruh asaletine dayanan İslam medeniyetini inşa etmiştir. Yahya Kemal’in de dediği gibi, fetihten sonra İstanbul, “İslam’ın yeşil nuru”yla aydınlanmış ve Mekke, Medine ve Kudüs’ten sonra dördüncü mukaddes belde olarak tarihe geçmiştir. Fatih Sultan Mehmet Han, İstanbul’u fethederek fethin ne demek olduğunu bütün dünyaya öğretmiştir. Kuvveti üstün tutma, maddiyatçılık ve nefsin esaretinin hüküm sürdüğü bir dünyada fetih ruhuna her zamankinden daha fazla muhtacız. Fetih anlayışı, insanımıza hız ve hamle gücü kazandıracak, azim ve fedakârlık duygularını canlı tutacaktır” şeklinde konuştu.

YENİ AKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.