Fatmagül'ün yazarı Öcalan'cı çıktı

Fatmagül'ün yazarı Öcalan'cı çıktı
Kanal D’de yayınlanan ve tecavüz sahneleri nedeniyle büyük tepki toplayan  Fatmagül’ün Suçu Ne adlı dizi filminin senaryo sahibi olan Yazar Vedat Türkali tam bir Öcalan hayranı çıktı.

NTV’de katıldığı bir programda Yazar Vedat Türkali, Öcalan'ı görmek istediğini belirterek "12 yıldır hapsetmişler Öcalan'ı oraya. Hiç kimseyle görüşmüyor. Şimdi buradan selam ve sevgilerimi gönderiyorum. Selam ve sevgi benden Öcalan'a" dedi.

Türkali şok açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Öcalan'a sayın diyenler bugün tutuklanıyor. Ben de 'Sayın Öcalan' diyorum. Ne oldu şimdi?"

"Ben bugün Kürt sorununun çözümünü isteyen Öcalan'a vatansever demeyeceğim de 7 Kürt gencini dağlarda öldürene mi yurtsever diyeceğim."

"Toplumların hafızası güçlüdür doğru. Ama şayet liderler irade olursa sorunlar daha çabuk aşılır. Süleyman Demirel Başbakan olduğu dönemde 'Kürtleri 28 defa yendik, yine yeneriz' dedi. Yahu asıl sen yenilmişsin. Yenmişsen 29 defa isyan mı olur? Sen çözmemişsin, yenilmişsin."

Öcalan'ın Başbakan'a ısrarla 'Bana bir söz ver, ben dağdakileri hemen getiririm' dediğini hatırlatan Türkali, Öcalan'ın o gücü olduğunu dile getirerek, "Öcalan çözebiliyor, ben de onun çözmesinden yanayım" dedi.

GENEL AF İSTEDİ

Esas çözümün genel aftan geçtiğini savunan Türkali, "Bir genel aftır benim isteğim. Ben Öcalan'ı görmek, konuşmak istiyorum. 12 yıldır hapsetmişler onu oraya. Hiç kimseyle görüşmüyor. Ama devletin kendi adamları gidiyor, görüyor onu. Ama ben gidemiyorum. Neden engel oluyorsun buna. Şimdi buradan selam ve sevgilerimi gönderiyorum. Selam ve sevgi benden ona" diye konuştu. 

Türkali, "1980 sonrasının özellikle Kürt meselesinin de ortada olduğu ve cezaevi gerçeğini de ortaya koyan bir roman yazmak istiyorum. Bunun içinde cezaevine gitmek istiyorum. Tekrar söylüyorum: Öcalan'ı da görmek istiyorum" dedi

VEDAT TÜRKALİ KİM?

Maltepe Askeri Lisesi ve Kuleli Askeri Lisesi'nde edebiyat öğretmenliği yaptıktan sonra 1951'de siyasi eylemleri sebebiyle tutuklanmış; 9 yıl ceza almış 7 yıl sonunda koşullu olarak serbest kalmış.

Gar Yayınları'nı Rıfat Ilgaz ile kurduktan sonra, 1960'da Dolandırıcılar Şahı ile senaristliğe başlamış. Senaristliğine devam eden Türkali, 1965'de yönetmenliği denemiş.

Fatmagül'ün Suçu Ne, Bir Gün Tek Başına, Mavi Karanlık, Yeşilçam Dedikleri Türkiye ve Tek Kişilik Ölüm romanlarının sahibi.

Mihri Belli'nin yakın arkadaşı ve Atıf Yılmaz'ın arkadaşı ve akrabası. Yeraltı T.K.P.'sinin eski üyelerinden.


Habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.