Mevlana Müzesi rekora koşuyor

Mevlana Müzesi rekora koşuyor
Hz.Mevlana Müzesi, ziyaretçi rekoru kırıyor. 2 milyon turist hedefleyen müze, yılın ilk 8 ayında 1 milyon 135 bin kişi tarafından ziyaret edildi. Bu yılın ilk 8 ayındaki ziyaretçi sayısı 2009 yılının tamamında yapılanı geç

Türkiye'nin en çok ziyaretçi çeken mekânlarının başında gelen Mevlana Müzesi, bir önceki yıllara göre ziyaretçi sayısını katladı. 2009 yılında 1 milyon 89 bin, 2010 yılında da 1 milyon 632 bin kişinin gezdiği Mevlana Müzesi, bu yılın ilk 8 ayında yaklaşık 255 bini yabancı 880 bini yerli olmak üzere 1 milyon 135 bin kişi tarafından ziyaret edildi.         
    
Ramazan ayında da hareketli günler yaşayan müzeyi 15 bin yabancı, 39 bini yerli olmak üzere yaklaşık 55 bin kişi gezdi. Konya İl Küttür ve Turizm Müdür Vekili Yaşar Sarıcan, Mevlana Müzesi'nin ziyaretçi sayısının her geçen gün artmasının temel nedenin asırlar önce verilen mesajlarda gizli olduğunu söyledi.
    
Dünyanın, her zamankinden daha çok barış ve huzura ihtiyaç duyduğu bir dönemde Hz. Mevlana'yı ziyaret edenlerin sayısının katlanarak artmasının şaşırtıcı olmadığının altını çizen Sarıcan, "Hz. Mevlana, asırlar önce, büyük bir hoş görü örneği sergilemiş. 'Ne olursan ol yine gel' diye seslenmiş insanlığa. O yüzden bugün dünyanın dört bir yanına yayılan bu sevgi ve hoşgörü mesajı çok büyük kabul görüyor. Savaşların, felaketlerin olduğu bir asırda daha çok hoşgörüye ve sevgiye ihtiyaç var. Şu ana kadar müzeyi 1 milyon 135 bin kişi ziyaret etti. Bunlara ücretsiz ziyaretçiler ve özel günlerdeki ziyaretler dâhil değil. Bizim hedefimiz Hz. Mevlana'nın müzesinin 2 milyon kişi tarafından ziyaret edilmesi." dedi.

ŞEBİ ARUS TÖRENLERİNE 42 BİN KİŞİ REZERVASYON YAPTIRDI 
    
Öte yandan 7-17 Aralık tarihleri arasında yapılması planlanan Şeb-i Arus törenlerine bu yıl rekor başvuru yapıldı. Geçtiğimiz ocak ayından başlayan rezervasyonların sayısı 42 bini buldu. Vuslat Gecesi olarak adlandırılan 17 Aralık akşamındaki törenler için 6 bin 500 müracaat yapıldı.
    
İl Küttür ve Turizm Müdür Vekili Yaşar Sarıcan, Şeb-i Arus 'a ilginin büyük olmasının sevindirici olduğunu söyledi.
    
Bu yıl ki törenlerin hafta içi akşam ve gündüz bölümüne katılmak için 42 bin kişinin ocak ayından itibaren müracaat yaptığı bilgisini veren Sarıcan, "Şuana kadar 42 bin kişinin ön müracaatını aldık. Ekim ayından itibaren bu müracaatları değerlendirip talep önceliğine göre sıralamaya koyacağız. Tüm müracaatçılara cevap göndereceğiz. 17 Aralık akşamı yapılacak Vuslat Gecesi Törenleri'ne katılmak isteyen 6 bin 500 kişi talepte bulundu. Bu sayı törenlerin yapılacağı tarihe kadar daha da artacaktır. Ancak törenlerin yapıldığı salon 2 bin 500 kişi. Daha büyük bir salona ihtiyaç var." diye konuştu.

CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.