Aytmatov'un sağlık durumu iyiye gidiyor

Aytmatov'un sağlık durumu iyiye gidiyor
Tataristan'ın başkenti Kazan'da böbrek rahatsızlığı nedeniyle kaldırıldığı hastanede yoğun bakıma alınan Kırgızistan'ın dünyaca ünlü yazarı Cengiz Aytmatov'un sağlık durumunun iyiye gittiği bildirildi.

Praga'dan Kırgızca yayın yapan Azattık Radyosu'na açıklamada bulunan yazarın kız kardeşi Roza Aytmatova, abisinin sağlık durumunun iyiye gittiğini söyledi. Aymatova, ünlü yazarın hastaneye kaldırılmasının ardından kanındaki zehirli maddelerin temizlendiğini ve yazarın böbrek destek ünitesi diyalizine bağlandığını belirtti. Bu arada ünlü yazarın Bişkek'e getirilmesi için eşi Mariya ve üvey oğlu Sancar'ın Tataristan'a gittiği bildirildi.

Tatar haber kaynakları ise ünlü yazarın tedavi altında tutulduğunu ve sürecin Tataristan Sağlık Bakanı Ayrat Farrahov'un bizzat gözetiminde olduğunu belirtiyor.

Aytmatov, bir Rus tv kanalının ünlü yazarın "Gün olur asra bedel" romanına uyarlanan filmin çekimleri için gittiği Kazan'da böbrek ağrıları nedeniyle dün aniden rahatsızlanarak hastaneye kaldırılmıştı. Yapılan kontrollerde Kırgız yazara böbrek yetmezliği teşhisi konulmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.