Aziz Rutkay'ı tanıyalım

Aziz Rutkay'ı tanıyalım
Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde yaptığı konuşma ile gündemde olan Rutkay Aziz'in gerçek adı, Aziz Rutkay. Hıristiyan Lazarist Cemaati tarafından kurulmuş bir okul olan  Avusturya Lisesi 'nde soyadları adlardan önce

Wikipedia'da Rutkay Aziz'in hayatı şöyle anlatılıyor:

"Rutkay Aziz, 1947 yılında İstanbul' da doğmuştur. Asıl adı Aziz Rutkay' dır. Avusturya Lisesi 'nde soyadları adlardan önce okunduğu için ismi "Rutkay Aziz" olarak söylenegelmiştir. Avusturya Lisesi' ni bitirdikten sonra Bakırköy Lisesi' ne kaydoldu. Lisans öğrenimini Galatasaray Üniversitesi Gazetecilik Fakültesi' nde tamamladı. Tiyatroya lisede öğrenim gördüğü yıllarda başladı. Muhsin Ertuğrul yönetimindeki LCC tiyatro okulunda tiyatro eğitimi aldı."

Yine Wikipedia'da, Rutkay Aziz'in mezun olduğu Avusturya Lisesi'nin tarihçesi ise şöyle anlatılıyor:

"1882 yılında Avusturyalı bir Lazarist cemaati tarafından kurulan okul, önce Almanca konuşan Katolik çocuklar için ilkokul ve yetimhane olarak düşünülmüş, daha sonra orta ve lise kısımlarının eklenmesiyle 1913'te ilk lise mezunlarını vermiştir.

KIZ-ERKEK AYRI EĞİTİM

1995'te okulun kız ve erkek bölümleri birleştirilmiş, 1997'de yürürlüğe giren "sekiz yıllık kesintisiz ilköğretim" reformu sonucunda da okulun sekiz yıllık öğrenim süresi (Hazırlık + Orta 1-3 + Lise 1-4) beş yıla indirilmiştir (Hazırlık + Lise 1-4).

Avusturya Lisesi, bugün yaklaşık 577 öğrenci, 45 Avusturya Vatandaşı ve 25 Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı öğretmen ile eğitime devam etmektedir."

Habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.