'Papyonlu Kocaseyit' heykellerine sert tepki

'Papyonlu Kocaseyit' heykellerine sert tepki
Türk Eğitim-Sen Balıkesir 2 nolu Şube Başkanı Süleyman Demir ve 200 öğretmen, Çin'den ithal edilen, üstünde frakla ve papyonla Çin Malı 'Havranlı Seyit Onbaşı' heykellerinin satışa sunulmasını sert dille eleştirdi.

Kamusen'e bağlı Türk Eğitim-Sen Balıkesir 2 nolu Şube Başkanı Süleyman Demir, çanakkale'de hediyelik eşya satan dükkanlarda çin'den getirilip satılan, üstünde frakla ve papyonla 276 kiloluk mermiyi sırtlayan ''çin Malı'' farklı bir Seyit Onbaşı heykellerinin satışa sunulmasını sert dille eleştirdi.

Yaşamı savaşlarla ve kahramanlıklarla dolu Balkan Savaşı, çanakkale Savaşına topçu askeri olarak ve İstiklal Savaşına gönüllü katılan çanakkale Kahramanı Havranlı Kocaseyit 'Topçu Onbaşı Seyit çabuk'un odun köklemenin ve köklerden kömür üretmenin dışında başka bir işi de, geliri de olmadığını belirten Demir, "Bu nasıl bir ülkedir ki ?.. Tarihi ve manevi değerleri ile dalga geçilmesine izin verilir. çanakkale gibi tarihimizin gurur tablosu olan Havranlı Topçu Onbaşı Seyit çabuk'u böyle bilinçsiz ellere teslim edilir… Kim bunun ithalatına izin vermiştir ve satanları da kınıyorum. 93 yıl önce 18 Mart 1915'de 276 kiloluk top mermisini sırtlayıp ateş eden ve İngilizlerin asla batırılamaz dediği Oceon Zırhlısını batırıp, çanakkale Savaşını sona erdiren ve Türkiye Cumhuriyetinin temellerini buradan atan çanakkale Kahramanı Kocaseyit 'Topçu Onbaşı Seyit çabuk'un kemikleri yanı sıra bu olay Türk Milletinin de içini sızlatıyor" dedi. 276 kiloluk top mermisini sırtlama gücü evlat, aile, devlet, vatan, toprak ve Allah sevgisinden kaynaklandığını ifade eden Demir, "Heykelciklerin üzerinde çanakkale Kahramanı Havranlı Topçu Onbaşı Seyit çabuk görenler çanakkale'de şaşkınlıklarını gizleyemeyip, tepkilerini gösterdiler. Bende bir tanesini alıp kırarak olayı protesto ettim" dedi.

çin Malı' 'Seyit Onbaşı' heykelleri artık çanakkale'yi temsil etmesinin kabul edilemez bir olay olduğunu vurgulayan ATAM belgeselinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü oynayan genç oyuncu Oğuz Emre Karaca ile Koca Seyit'i canlandıran Hamza Nergiz ve arkadaşları ise olayı üzüntü ile protesto ettiler. çanakkale Kahramanı Havranlı Topçu Onbaşı Seyit çabuk'un büyükçe bir heykelini alıp çanakkaleli esnafa bu heykelleri satmalarını ve çin Malı heykellere ilgi göstermemelerini istediler. çanakkale'de satılan çin malı Kocaseyit heykellerini Gelibolu Yarımadası'ndaki hediyelik eşya satan esnafın ilgi göstermeyip olayı protesto ettiklerini açıkladılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.