'Malkoçoğlu', Ankara Kalesi'ni fethedecek

'Malkoçoğlu', Ankara Kalesi'ni fethedecek
Ankara Kalesi Derneği ve Altındağ Belediyesi, Kale ile Ankara'nın bağlarını yeniden kurmak amacıyla 5-8 Haziran tarihleri arasında Ankara Kale Festivali'nin ikincisini düzenleyecek.

Ankara Kalesi Derneği Festival Koordinatörü Meral Dinçer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl kurulan derneğin, ikincisini bu yıl düzenlediği festival ile Ankaralıların kaleye dikkatini çekmek ve sahip çıkmasını sağlamak olduğunu söyledi. Dinçer, ''Bunun yanı sıra yetkililerin de kaleye özen göstermesini istiyoruz. Kaleyi daha yaşanılası bir yer haline getirmeyi, tarihi dokusunu koruyarak Ankaralının zevkle gidebileceği, yaşayabileceği yer olmasını amaçlıyoruz'' diye konuştu.

Meral Dinçer, etkinlikler kapsamında sinema sanatçısı Cüneyt Arkın'ın ''Malkoçoğlu'' tiplemesiyle temsili olarak kaleyi fethedeceğini, Yeni Türkü'nün de ücretsiz açık hava konseri düzenleyeceğini belirterek, kalenin bugüne kadar açılmayan, en tepedeki Bayrağın bulunduğu ''Akkale'' bölümünde de Ankara Devlet Opera Bale sanatçılarınca verilecek özel bir konser planladıklarını anlattı.

Yüzyıllar boyunca pek çok medeniyete ev sahipliği yapan ve tarihe tanıklık eden kalenin farklı mekanlarında 4 gün sürecek festival kapsamında konserler, halk oyunları, defile, sergi, panel gibi birçok etkinlik düzenlenecek.

(AA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.