Türk heykeltıraşlar Pekin'de ödül aldı

Türk heykeltıraşlar Pekin'de ödül aldı
Çin'de düzenlenen 2008 Pekin Olimpiyatları Heykel Tasarım Yarışması'nda iki Türk heykeltıraş ödül aldı.

Başkent Pekin'de dün gece düzenlenen törende, Füge Demirok '8'in Gizemi', Ayhan Kayapınar ise 'Kadın' çalışmasıyla ödüle layık görüldü. 84 ülke ve bölgeden 3 bin eserin katıldığı yarışmada Demirok'a, '5.Ring Ödülü', Kayapınar'a ise özel ödül verildi.

Yarışmacıların 3 yıldır hazırlandığı yarışmaya 84 ülke ve bölgeden 3 bin eser katıldı. Yapılan elemeler sonunda seçici kurul, heykellerin 299'unu beğendi. Nihai elemede ise Demirok'un çalışmasının da aralarında bulunduğu 29 eser seçildi ve bu eserlerin Pekin Olimpiyat Parkı'nda kalıcı olarak sergilenmesine karar verildi.

Cihan Haber Ajansı'na konuşan Türk heykeltıraş Demirok, ödül aldığından dolayı mutlu olduğunu ve 2008 Pekin olimpiyatları'nda Türk sporcuların altın, gümüş ve bronz madalya almalarını arzuladığını ifade etti.

Törene katılan Türkiye'nin Pekin Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşaviri Oğuzhan Yurteri ve Eşi Hatice Yurteri, Türk heykeltıraşları başarılarından dolayı kutladı. Altın, gümüş ve bronz madalya ödüllerin de sahiplerini bulduğu gecede olimpiyat temasını, Çin'in Sichuan eyaletinde 12 Mayıs'ta meydana gelen 8.0 büyülüğündeki depremle ilgili sunumlar bastırdı. Depremdeki askerlerin, gönüllülerin ve halkın yaptığı fedakarlıklar törenin büyük bölümünü oluşturdu. Yarışmacılara ödüllerini de deprem bölgesinden gelen asker, öğrenci ve öğretmeler verdi.

Tören sırasında konunun deprem ağırlıklı olması ve sadece Çince sunumlardan dolayı bazı yabancıların sıkıldığı gözlemlendi. Törende ayrıca olimpiyat meşalesini Everest tepesine çıkaran takımın üyelerine de ödüller verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.