'Albüm çıkarmayacağım'

'Albüm çıkarmayacağım'
Sanatçı Hasan Sağındık: 'Müzikteki yozlaşma son buluncaya kadar albüm çıkarmayacağım'

ANTALYA Sanatçı Hasan Sağındık, müzikte yozlaşma son buluncaya kadar yeni albüm çıkarmayacağını açıkladı. İcra ettiği müzik türünün ne özgün ne de protest olduğunu kaydeden Sağındık, "Asyasentez" ismini verdiği şarkılarında pop müziğin hakim olduğunu; müzik sektöründe işini hakkı ile yapanların ayakta kalmasının zor olduğunu söyledi.

BBP Manavgat İlçe Teşkilatı'nın düzenlediği "Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'u Anma ve Anlama" konferans sonrası konser veren Hasan Sağındık, daha sonra yaptığı açıklamada, müzikteki yozlaşmayı protesto etmek için "adam gibi sanatçılar adam yerine konuluncaya kadar" albüm çıkarmayacağını açıkladı.

Müzik hayatına 1989 yılında çıkardığı "Yusuf Yüzlüler" adlı albümle merhaba dediğini ve 18 yılda 9 albüm yaptığını belirten Hasan Sağındık, Türkiye'nin dünya çapında müzik adamı çıkaramamasının en önemli sebebinin "bize ait öz değerleri sanatımıza yansıtmamız" olduğunu ifade etti. Türk müziğinin Aşık Veysel gibi yerelden evrenseli yakalamış ozanlarla dünyaya açılabileceğini belirten sanatçı Sağındık, televizyon ekranlarında bir müzik aletini çalamayan kişilerin "sanatçı" diye takdim edilmesine bir anlam veremediğini ifade etti.

Hasan Sağındık, "Maalesef ülkemizde her alanda olan yozlaşma, müzik alanında da, 1990 yılından bu yana -ahtapot gibi- dört bir yanımızı sardı. Ne acıdır ki ülkemiz de 'Nane', 'Çikita Muz' diye uyduruk bir şeyler okuyanlar 'sanatçı' diye takdim ediliyor. Anadolu insanı olarak kendi müziğimize sahip çıkarak, müzikteki yozlaşmaya son verelim. Pop müziğini, bir anda yanıp sönen saman alevine benzetiyorum. Bu saman alevi parçalarla Eurovision Şarkı Yarışması değil, hangi yarışmaya girersek girelim gelenekselden evrenseli yakalamalıyız. Müzikteki yozlaşma son buluncaya ve sular duruluncaya kadar albüm çıkarmayacağım." diye konuştu.

1989 yılından bu yana çıkardığı Yusuf Yüzlüler, Ağla Karanfil, Beni Yaşarken Anla, Dosta Doğru-Irgalanış, Zindan Şehirler, Siyah Ağıt, Adamlar, Bitsin Seninle ve Adım Yeşil albümlerdeki parçalarından bugüne kadar 10'nuna klip çektiğini dile getiren Sağındık, klipli şarkılarının Türk Cumhuriyetlerindeki devlet televizyonlarında yayınlanması ile birlikte talebin arttığını söyledi. Orta Asya Türk Devletleri televizyonlarında yayınlanan şarkı kliplerinin ardından bazı üniversite öğrencilerinin doktora tezi yapmak için kendisine mektup ve mail attığını ifade eden Sağındık, "Beni Bu Şehirden Al Götür Anne" şarkısının Azerbaycan müzik kanallarında uzun süre liste başı olduğunu belirtti.

Bazı ünivresite öğrencilerinin yazdığı mektuplarda, yaptığı müzikle Orta Asya Türk devletleri ile Türkiye arasında köprü vazifesi gördüğünü söylemelerinden mutlu olduğunu ifade eden Sağındık, Türk müziğini dünyada isminin duyulması ve zirveye taşınması için her türlü özveriye katlanmaya hazır olduğunu sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.