Kendi kültürümüzü oynayalım

Kendi kültürümüzü oynayalım
Erzurum Valisi Celalettin Güvenç, 'Sürekli Rusların, Gürcülerin oyunları oynanıyor. Kültürümüzü konu alan oyunların yazılıp oynanmasına özlem duyuyorum.' dedi.

Erzurum Devlet Tiyatroları'nın kuruluşunun 10. yılı münasebetiyle bir program düzenlendi. Devlet tiyatroları binasında gerçekleşen törene çok sayıda sanatçı, kamu kurum amiri ve tiyatrosever katıldı. Erzurum Devlet Tiyatroları Müdürü Ahmet Bacınoğlu; 19 sanatçı ile hizmet verdikleri tiyatroda, bugüne kadar 42 bin seyirciye ulaştıklarını söyledi. Erzurum Devlet Tiyatroları'nın Kurucu Müdürü Doğan Yağcı ise Erzurum'da yaşadığı anılarını anlatırken, Erzurum tiyatrosunun 10 yılda iyi bir yere geldiğine dikkat çekti.

Vali Celaletin Güvenç, toplumun geleceği ve gençlerin kötü alışkanlıktan kurtulmasında tiyatronun önemli bir görev üstlendiğini dile getirdi. Tiyatronun üç yıllık izleyicisi olduğunu ve birçok oyunu seyrettiğini açıklayan Vali Güvenç, uzun zamandır duyduğu özlemi dile getirdi. Tiyatronun senaryosunda da olunması gerektiğini vurgulayan Vali Güvenç, Türk toplumunun tarihini, kültürünü konu alan bir eserin oynanmasını arzuladığının altını çizdi. Güvenç, "Bu salondaki tüm oyunları hemen hemen seyrettim. Hiç kimseyi küçümsemiyorum ama bu salonda Gürcülerin, Rusların eserleri oynanıyor. Mutlaka değerli eserlerdir ama gönlüm benim sanatçımın, senaristimin yazdığı eserlerin burada oynanmasıdır. Bizim toplum gerçeklerimize hitap eden, toplumumuzu kucaklayan konuların sanatçılarımız tarafından oynanmasının önemli olduğunu düşünüyorum. Söylediklerim benim uzun zamandır bir özlemimdi, sizinle paylaşmak istedim. Erzurum'un, Kahramanmaraş'ın gerçeğini, tarihteki büyüklüklerimizi, toplumdaki sosyolojik sorunlarımız ele alınmalı, oynanmalıdır. Lisedeki bir gencimiz bile bu konuda bir şey ortaya koyabilir. Sanatçı arkadaşlarımın bu konuda beyin fırtınası yapması gerekir. Burada elbette bir bağnazlığımız yok. Dünyaca önemli tiyatroları izleriz, alkışlarız. Medeniyete ve kültüre kim bir eser katmışsa ona saygı duyarız. Ama 10. yıl vesilesi ile böyle bir özlemim olduğunu da belirtmek isterim." dedi.

Erzurum Devlet Tiyatroları'nın perde açışının 10. yılını anlatan kısa bir belgeselin de izlettirildiği programda Vali Güvenç ve Kurucu Müdür Doğan Yağcı tarafından tiyatroda emeği geçen sanatçılara ve tiyatro çalışanlarına plaket takdim edildi.

Programa; Cumhuriyet Başsavcısı Sinan Kuş, Vali Yardımcısı Kasım Yekeler, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Muammer Cindilli, sanatçılar, kamu kurum amirleri ve çok sayıda tiyatrosever katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.