Türk sineması ABD'de

Türk sineması ABD'de
Türk sinemasının eski ve yeni beğenilen filmlerinden seçme bir grup film, Washington'da, Türk sinemasının yıldızları Hülya Koçyiğit, Şener Şen, Özgü Namal ve Mahsun Kırmızıgül'ün de katıldığı açılış resepsiyonunun ardından Amerikalıların beğenisin

İlk gün, Yavuz Turgul'un ''Eşkıya'' filmiyle, yönetmenliğini Özer Kızıltan'ın yaptığı ''Takva'' ve Kırmızıgül'ün ilk yönetmenlik denemesi olan ''Beyaz Melek'' filmleri, Washington'da Goethe Enstitüsünde gösterime sunuldu.

Türk sineması üzerinden ülke ve sektör tanıtımının hedeflendiği Türk filmleri gösterimi, Televizyon ve Sinema Filmi Yapımcıları Meslek Birliğinin (TESİYAP) girişimiyle gerçekleştiriliyor. Washington'dan sonra New York'ta da devam edecek Türk filmleri gösterimi projesine, Kültür ve Turizm Bakanlığı da destek veriyor.

Washington'da bugün de, yönetmenliğini Osman Sınav'ın gerçekleştirdiği ''Pars Kiraz Operasyonu'' ve ''İklimler'' filmleri gösterilecek. Perşembe günü ise yönetmenliğini Tolga Örnek'in yaptığı ''Gelibolu'' ve Fatih Akın'ın ''Yaşamın Kıyısında'' filmi izleyicilerin beğenisine sunulacak.

Açılış resepsiyonunda Türk sinema sanatçıları, Washington'da yaşayan Türklerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.

(AA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.