'Şirinler' beyaz perdeye geliyor

'Şirinler' beyaz perdeye geliyor
Çocukluğunu 1980'li yıllarda geçirenlerin unutamadığı çizgi film ''Şirinler-Smurfs'' beyazperdeye geliyor. Animasyonun film haklarını satın alan Sony Pictures, filmin senaryosunu yazması için ''Shrek'' adlı gişe rekortmeni yapımın senaristleri D

Sinema sektörü yayın organı Variety'nin haberine göre, animasyonun film haklarını yapımcı Jordan Kerner aracılığıyla Lafig Belgium'dan elde eden Sony şirketi, ''Şirinler''in beyazperde versiyonuyla ilgili çalışmalar konusunda kolları sıvadı.

''Şirinler''in film haklarını 2002 yılında elde eden ve animasyonu ''Shrek'' adlı filmde de uygulanan ''3-D CGI'' tekniğiyle çekmeyi düşünen Kerner, finansman ve uluslararası dağıtım konusunda Columbia Pictures ve Sony Pictures Animation ile bir araya geldi.

Kerner, Belçikalı çizer Pierre Culliford tarafından yaratılan ve Hanna-Barbera tarafından 1980'li yıllarda ekrana gelen ''Şirinler'' ile ilgili Sony şirketinden Michael Lynton ile görüştüğünü söyledi. Lynton'ın çizgi filmi bir başka animasyon tekniği olan ''live-action/CG'' formunda çekilmesini önerdiğini aktaran Kerner, yapımın seri haline getirilmesinin de ihtimal dahilinde bulunduğunu ifade etti.

(AA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.