'Çevremizi temiz tutalım'

'Çevremizi temiz tutalım'
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından çocuklara özel olarak kurulan 'www.kultur.gov.tr' internet adresinde, çocuklara çeşitli konularda tavsiyelerde bulunuluyor. Çizgi figürlerle süslenen sitede tarfi

Sitenin 'çevre' başlıklı bölümünde yeralan açıklamada, çocuklara çevrenin temuz tutulması öğüdü veriliyor. Açıklamada, şu ifadeler yer alıyor: "Yerlere çöp atmamalıyız, çöpleri, çöp poşetinin ağzını sıkıca bağladıktan sonra çöp kutusuna atmalıyız. Evimizin önünü ve bahçemizi haftada en az bir kere temizlemeliyiz. Yere tükürmemeliyiz. Ormanları korumalıyız. Ağaçlara zarar vermemeliyiz. Çimlerin üzerinde ateş yakmamalıyız. Hayvanlara zarar vermemeliyiz. Denizleri kirletmemeliyiz."
Sitenin 'trafik' başlıklı bölümünde ise çocuklara trafik bilincinin oluşturulmasına yönelik bilgiler veriliyor. Cadde ve sokaklarda yürürken daima yaya kaldırımlarından yürünmesine dikkat çekilen açıklamada, çocuklara sokak ve cadde ortalarında oyun oynamamaları da tavsiye ediliyor.

İNSAN VUCUDU ŞİİRLERLE ANLATILIYOR
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın, çocuklara özel olarak hazırladığı internet sitesinde, 'Vücudumuz' bölümünde de insan vücudu şiirlerle anlatılıyor. Sitede 'diş' şu şiirle anlatılıyor:

    DİŞLERİM
On altısı alt çenemde
Üst çenemde on altısı
Otuz iki dişim var
Günde üç kez fırçalarım
İnci gibi parıldar

Isırır ön dişlerim
Köpek dişlerim parçalar
Azı dişlerim değirmen
Öğütür yediklerimi
Tükrüğümle ıslatarak
Yoğurur hamur yapar



CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.