İmamlardan Kur'an okuma yarışması

İmamlardan Kur'an okuma yarışması
Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri çerçevesinde Osmaniye'de yapılan Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma bölge yarışmasını Hatay ilinden katılan Mehmet Bilir kazandı.

Din görevlilerinin katıldığı ve Merkez Enver-ül Hamit camiinde yapılan Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışmasına Adana, Karaman, Hatay K.Maraş, Kilis, Mersin, Osmaniye illerinin temsilcileri katıldı.

Osmaniye İl Müftü Vekili Faruk Yaldız, bu tür yarışmalarla; imamların yeteneklerinin geliştirilmesi, planlı çalışma alışkanlığının kazandırılması, mesleklerini cesaretle yapabilecek şekilde kendilerine güven duymalarının sağlanmasının amaçlandığını söyledi. 

Yaldız, Osmaniye'de İmam Hatip Liseliler arasındaki Kur'an-ı Kerim okuma bölge yarışması gibi bu yarışmanın da Osmaniye'de yapılmasının kendileri için gurur verici olduğunu söyledi.

Daha sonra imam-hatipler kendilerini dinlemeye gelenlere Kur'an-ı Kerim ziyafeti çekti. Yarışmaya Hatay'dan katılan Mehmet Bilir, jüriden en yüksek puanı alarak bölge şampiyonluğunu elde etti. İkinciliği Osmaniye'den katılan imam-hatip Hasan Akın elde ederken, üçüncülüğü ise Adana'dan katılan Noman Bakaç kazandı. Dereceye giren birniciye tam, ikinciye yarım ve üçüncüye ise çeyrek altın verildi. 

Yarışmada, bölge şampiyonluğunu elde eden Mehmet Bilir, 81 ilin katılacağı ve 28 Ağustos'ta gerçekleştirilecek olan Türkiye şampiyonasına kaltılma hakkını elde etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.