Çoban çoban olalı...

Çoban çoban olalı...
Kültür ve Turizm Bakanlığı Anadolu Filarmoni Orkestrası, Salihli'nin köylerinde konserler verdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle güzel sanatları Anadolu'nun köylerine ulaştırmak amacıyla kurulan Anadolu Filarmoni Orkestrası, Manisa'nın Salihli İlçesi'ne bağlı köylerde öğrencilere ve vatandaşlara özel konserler verdi, enstrümanları tanıttı.

Salihli Belediyesi, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) ve Opel Türkiye'nin desteğiyle düzenlenen konserler ilginç görüntüler oluşturdu.

ÇOBANA ÖZEL KONSER
Etkinliğin ilk günü Salihli Belediyesi Tiyatro Salonu'nda gündüz öğrencilere, gece de konuklara Türk halk müziği, Türk sanat müziği, tasavvuf musikisi, klasik Batı müziği, opera ve operetlerden oluşturulan çok zengin bir repertuvar sunuldu.



Orkestra sanatçıları, geleneksel kültürdeki önemini ve değerini vurgulamak amacıyla etkinliğin ikinci günü Çamurhamamı Köyü'nde "çoban ateşi" önünde, çoban Sabri Öztürk'e de (45) özel konser verdi.



"GURURLANDIM"
Yöresel müziklere oynayarak eşlik eden Sabri Öztürk, çocukluğundan bu yana çobanlık yaptığını ve konser sayesinde unutamayacağı bir gün geçirdiğini belirterek, "Böyle bir orkestranın bana özel bir konser vermesinden dolayı gururlandım. Benim için sürpriz oldu. Kendilerine çok teşekkür ediyorum" dedi. Sanatçılar, Sabri Öztürk'e kaval hediye etti.

Ajanslar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.