MÜ’de rektör eliyle rezalet!

MÜ’de rektör eliyle rezalet!
En azılı başörtüsü karşıtlarından Şener Oktik’in Rektörlüğü döneminde Muğla Üniversitesi’nde açılan müzede çıplak Yunan heykellerinin sergilenmeye devam ediyor olması tepki topluyor.

Muğla Üniversitesi’nde, Ahmet Necdet Sezer döneminin rektörlerinden Şener Oktik’ten kalma sahte çıplak Yunan heykellerinin, bu dönemde de sergilenmeye devam ediyor olmasına tepkiler artarak sürüyor.

İLGİ DE YOK

Oktik’in 2010’da binlerce lira harcayarak, açtığı müze, o günden bu yana rektörlük binasında bin metrekareyi işgal ediyor. Sözde müze alanı, heykellerin korunması amacıyla normalin çok üzerinde ısıtıldığı için israfa da yol açıyor. Erkek ve kadınların çırılçıplak görüntülerinden oluşan heykellere ilgili de yok. Müzeyi, son bir yıl içerisinde az sayıda öğrencinin dışında hiç kimsenin ziyaret etmediği öğrenildi.



REKTÖR HARMANDAR KONUYA DUYARSIZ!

Muğla Üniversitesi Rektörlüğü görevine bu dönemde atanmış bir isim olan Prof. Dr. Mansur Harmandar’ın, Türk tarih ve değerleriyle uyuşmayan bu heykellerin sergilenmesinde ısrarcı olması şaşırtıyor. Rektör Harmandar, heykellerin rektörlükten çıkarılması tekliflerine karşı çıkıyor.

ÖĞRETİM ÜYELERİ TEPKİLİ

Öğretim üyeleri bu heykellere tepkili; rektörlük binasından çıkarılarak başka bir yerde sergilenmesini istiyor. Üniversitede mekân sıkıntısının had safhada olduğunu, söz konusu alanın normalin çok üzerinde ısıtılarak sahte heykellere ev sahipliği yapılmasına bir anlam veremediklerini ifade eden öğretim üyeleri, “Bizler öğretim üyeleri olarak odalarımızda üşürken, rektörlük binasındaki çıplak sahte heykellerin özenle korunmasını anlamıyoruz” diyor.


Fatih Akkaya / Akit

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.