Divaniye-i Rufai’de Erbakan’a dua edildi

Divaniye-i Rufai’de Erbakan’a dua edildi
Kuveyt’te Divaniyeler sosyal hayatınvazgeçilmez sivil kurumlarından birisidir. Kuveyt Divaniyeleri ülkenin sosyal,siyasi ve ekonomik problemlerinin konuşulduğu ve çözümlerinin istişare edildiğiplatformlardır. Divan

Her ailenin divaniyesi bulunuyor. Her divaniyenin toplantı günleri belirli, halk o günlerde ziyaretlerini yapıyor. Toplumda da önemli ağırlıkları var.

Son dönemlerde hanımlar da divaniyeler açmaya başlamışlar.

¥ Divaniyeyi Rumi: Şeyh Humudu’nun divaniyesine, kardeşinin vefatı sebebiyle taziyeye gidiyoruz. Taziyede Miletvekiller, bakanlar, belediye başkanı ve bürokratlar ile selamlaşıyoruz. Şeyh Halid Divaniyesi, 200 yıllık bir divaniye.

Şeyh Halid’in dedesi Şeyh Muhammed tarafından tesis edilmiş. İzmirli Şeyh Seyyid Ömer, dedesi döneminde Türkiye’den Hacc’a gelince, ısrar karşısında Kuveyt’te divaniyelerine misafir olur ve ömrünü burada geçirir. Mubareki okulunu tesis eder.

¥ Divaniyeyi Rufai: Eski Milli Eğitim Bakanı Şeyh Rufai’nin Divaniyesinde her Perşembe akşamı toplanılıp sohbet ve zikir ediliyor. Ziyaret edeceğimizi önceden haber verdiğimiz için Şeyhin oğlu bizi kapıda karşıladı. Şeyh efendiye takdim edince yanına davet edildik. Zikir tamamlanıp dualar edildikten sonra Şeyh Efendi cemaate Türkiye hakkında sohbet etti, Türkiye’deki gelişmeleri ve başörtüsü sıkıntısından bahsettikten sonra, Merhum Necmettin Erbakan’a uzun bir duada bulundu. Bizler de cemaat olarak duasına ‘Amin’ dedik.BİLİM MERKEZİ

GÖRÜLMEYE DEĞER

Kuveytliler için önemli olan Bilim Merkezi ile aynı mekân içerisinde bulunan Akvaryum Center’i ziyaret ediyoruz. Bilim merkezinde Kuveyt tarihini  üç boyutlu olarak anlattıkları 1 saatlik filmi izliyoruz. Büyük masraflar yapılarak hazırlanmış olan film gerçekten izlenmesi gereken önemli bir yapım. Bilim merkezinde özellikle çocukların bilgilerini geliştirmeye yönelik oyuncaklar ve yapımlar, teknolojinin imkânları kullanılarak hazırlanmış.

Kuveytliler tarihlerinin her döneminde yer alan araç ve gereçleri korudukları gibi, müzeler ile bugünlere taşımışlar. Bilim merkezinin deniz tarafında da eski dönemlere ait tahtadan yapılmış büyük bir kayık, geçmişin hatırası olarak yanındaki küçük kayıklarla birlikte sergileniyor. Balıkçılık, Kuveytliler için geçmişin önemli geçim kaynaklarından birisi imiş. Şimdilerde her ne kadar anılarda kalsa da balıkçılıklarını hatırlatıcı anıları şehrin her meydanına resmetmişler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.