Hollywood'da oyuncular da greve hazırlanıyor

Hollywood'da oyuncular da greve hazırlanıyor
Amerikan sinema endüstrisi Hollywood, senaryo yazarlarının grevinden dört ay sonra, bu kez de oyuncuların olası greviyle karşı karşıya.

20 dalda yaklaşık 120 bin üyeyi temsil eden Sinema Sanatçıları Birliği ile, film yapım şirketleri, televizyon kanalları ve stüdyoları temsil eden Sinema ve Televizyon Yapımcıları İttifakı arasındaki sözleşme pazartesi günü sona erdi. Yeni sözleşme şartları üzerinde haftalardır sürdürülen müzakerelerde anlaşma sağlanamadı.

Sinema Sanatçıları Birliği yöneticileri, müzakereleri sözleşmenin sona ermesinden sonra da devam ettirmeye istekli olduklarını belirtmelerine rağmen takındıkları katı tavır ve bir başka sanatçı derneğiyle olan anlaşmazlık nedeniyle, oyuncu grevinin kaçınılmaz hale gelebileceği aktarılıyor. 

BBC'nin haberine göre, Los Angeles Ekonomik Kalkınma Şirketi'nde baş ekonomist olan Jack Kyser, böyle bir grevin, gelir ve maaşlar açısından Los Angeles'a 2,5 milyar dolara mal olacağını kaydetti. 

Bir film stüdyosu da, sanatçıların greve gitmeleri halinde bunun kendi ceplerine günde 2,5 milyon dolar, Kaliforniya ekonomisine ise günde 23 milyon dolar zarar vereceğini duyurdu. 

Amerikan Televizyon ve Radyo Sanatçıları Federasyonu, yapımcılarla yeni bir sözleşmeyi onaylayıp onaylamamaya 8 Temmuz'da karar verecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.