Çok lazımsın gitme ne olur!

Çok lazımsın gitme ne olur!
Piyanist-Besteci Fazıl Say, Çankaya Köşkü'ne davet edilmediği için Türkiye'yi terk edeceğini söyledi. Japon sevgilisinden ayrılan ve bir ay askerlik yapan Say'ın bu kararı tartışma konusu oldu.

“AZINLIKTA KALDIK”
Piyanist Fazıl Say bir Alman gazetesine yaptığı açıklamayla herkesi şaşırttı. Almanya’nın Süddeutsche Zeitung gazetesine bir demeç veren piyanist-besteci Fazıl  Say, kendisi gibi düşünenlerin Türkiye’de azınlıkta kaldığını belirterek, “Beni Çankaya Köşkü’ne bile davet etmediler. Bu yüzden Türkiye’den ayrılabilirim” dedi.

“ÇANKAYA’YA ÇAĞRILMADIM, BEN DE KIZIMI ALIP GİDERİM”
Hürriyet Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök’ten sonra şimdi de Piyanist-Besteci Fazıl Say da Türkiye’yi terk edebileceğini söyledi. Özkök’ün “Eğer yaşam tarzıma müdahale edilirse, ya ülkeyi terk ederim ya da elime silah alıp dağa çıkarım” derken, Fazıl Say’ın Türkiye’yi terk etme nedeni ise çok ilginç. Say, gazeteye yaptığı açıklamada, “Hemen değil ama, ileride Türkiye'den ayrılmayı düşünüyorum. Biz artık azınlıkta kaldık, dışlanıyoruz. Çankaya'daki davete bile beni çağırmadılar. Böyle giderse, bir kızım var, onu da alır yurtdışına giderim” dedi.

“RÜYALARIMIZ ÖLDÜ”
Say, demecinde “İslamcılar güç kazandı, azınlıkta kaldık. Tüm bakan eşleri türbanlı. Rüyalarımız öldü. Biz yüzde 30, onlar yüzde 70. Başka yere taşınmayı düşünüyorum”  derken, rüyalarının ne olduğu merak konusu oldu.

ZÜRİH Mİ LOZAN MI?
Kendisiyle röportaj yapan Renaud Capuçon’un “Zürih kentine taşının” önerisine ise Fazıl Say, konserleri nedeniyle devamlı seyahat ettiği Lozan’ı daha çok beğendiğini söyledi. Yılın yarısını konserleri nedeniyle hep yurt dışında geçiren Fazıl Say’ın neden yılın diğer yarısını da yurt dışında geçirmek istediği merak ediliyor. Say’ın ülkeyi ne zaman terk edeceği henüz kesinlik kazanmadı. Fazıl Say, daha önce Japon sevgilisinden ayrıldığı için zor dönemler geçirmiş ve askerliğini de bir ay yapmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.