Henkel ve Siemens işçi çıkaracak

Henkel ve Siemens işçi çıkaracak
Dünyanın temizlik ve kozmetik sektörünün önde gelen Düsselldorf merkezli firması Henkel Almanya'da bin kişiyi işten çıkarma kararı aldı.

 Karara gerekçe olarak artan hammadde fiyatları ve rekabet olarak gösterildi. Firma, diğer ülkelerdeki çalışanlarından ise iki bin kişinin işine son verecek. Şirketin dünya genelinde toplam 53 bin çalışanı bulunuyor. Firma bünyesinde Persil, Perwoll, Sil, Spee, Vernel, Weißer Reise, dato, Pril, Somat, biff, der General, WC Frisch, WC ente, Schwarzkopf, schauma, taft, fa, Theramed, Teroson, Pattex, Pritt, Sista gibi daha onlarca firma bulunuyor. 2007 yılında 13 milyar Euro ciro yapan firmanın bütçesi 1 milyar Euro fazla vermişti.

Bu arada daha önce kamuoyuna Siemens'te birçok çalışanın işine son verileceği yansımıştı. Siemens Başkanı resmi açıklama yaparak şirket bünyesinde görev alan 5 bin 250'si Almanya'da olmak üzere, dünya genelinde toplam 16 bin 750 çalışanın işine son verileceğini bildirdi. Almanya'daki işten çıkartmalar Münih, Nürnberg, Berlin ve Erlangen'da olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.