TYB Bulgar yazarlarla buluşuyor

TYB Bulgar yazarlarla buluşuyor
Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Genel Merkezinden yapılan yazılı açıklamada ''Konuyla ilgili ilk toplantı 31 Temmuz - 2 Ağustos 2008 Tarihlerinde İstanbul'da yapılacak'' şeklindeki ifadeye yer verildi.

TYB'nin açıklaması şöyle:

''Uzun süre Osmanlı hâkimiyetinde kalan Bulgaristan'ın sosyal, kültürel ve siyasi hayatında hala Osmanlı izlerini bulmak mümkün. Ayrıca Bulgaristan sınırları içinde çok sayıda Türk yaşamaktadır. 

Türkiye ile Bulgaristan arasında son yıllarda çeşitli alanlarda iyi komşuluk ilişkileri yanında işbirliği çerçevesinde de gelişmeler bulunmaktadır. 

Hükümetler arası gelişen ilişkilere paralel olarak her iki ülkenin sivil toplum kuruluşlarına da yansımış bulunmaktadır. Söz konusu olumlu gelişmeleri dikkate alan Bulgar yazarlar Birliği, Türkiye'nin Burgaz Başkonsolosluğu'na müracaat ederek Türkiye Yazarlar Birliği ile işbirliği yapmak istediğini bildirmiş bulunmaktadır.

Kendilerine iletilen talebi yerinde ve olumlu bulan Burgaz Başkonsolosluğu, konuyu bir taraftan Türkiye Yazarlar Birliğine iletirken öbür taraftan İstanbul Büyükşehir Belediyesinin toplantıya ev sahipliği yapması için teşebbüste bulunmuş ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi teklifi olumlu karşılamıştır.

Türkiye Yazarlar Birliği temsilcileri ile Bulgar Yazarlar Birliği temsilcileri "Türk ve Bulgar Şair ve Yazarları Antolojisi" hazırlamak üzere 31 Temmuz 1 Ağustos 2008 tarihlerinde İstanbul'da ilk toplantılarını yapacaklar.

Sözü edilen toplantıda Türkiye Yazarlar Birliğini temsilen Doç. Dr. Hicabi Kırlangıç (Genel Başkan), D. Mehmed Doğan (TYB Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı), Celil Güngör (TYB Genel Başkan Yardımcısı), Ahmet Fidan (TYB Vakfı Mütevelli Üyesi), Ali Ural (TYB İstanbul Şubesi Başkanı), Ahmet Kot (TYB Eski Gn. Bşk Yard.) katılacaklardır.

Toplantıda Başkan Nikolay Petev, yazarlar Rumen Balabanov, Georgi İngilizov, Mümin Tahir Bulgar Yazarlar Birliğine temsil edeceklerdir.
 
Toplantıda Türk ve Bulgar edebiyatı ile yazar ve şairleri hakkında bir fikir sahibi olabilmelerini temine yönelik bir eserin yazılması hedeflenmektedir.

Toplantı hakkında basına yazılı bir açıklama yapan Türkiye Yazarlar Birliği yetkilileri konunun milletlere arası bakımından bir ilk olduğunu faaliyetin kendileri tarafından olumlu karşılandığını ifade etmişlerdir.''

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.