Teravih için fazla mesai talebi (MİZAH)

Teravih için fazla mesai talebi (MİZAH)
Diyanete bağlı imam ve müezzinlerin örgütlendiği memur sendikaları, 15 Ağustos'ta başlayacak toplu sözleşme görüşmelerinde Ramazan ayı için fazla mesai verilmesini talep edeceklerini belirttiler.

Ramazan'ın Eylül başında başlayacağını hatırlayan sendikacılar, fazla mesai ücretlerinin Ramazan Bayramı'ndan önce dağıtılmasını isteyeceklerini söylediler.

Konuyla ilgili ortak bir basın toplantısı düzenleyen sendikaların başkanları adına konuşan KASK'a bağlı Dinemsen (Din Emekçileri Sendikası) Başkanı İlker Seküler "malum Ramazan en yoğun çalıştığımız ay oluyor. Hergün kılınan teravih namazları, tesbih namazı, sakal-ı şerif merasimi, bayram namazı, Kuran tilavetleri, hatim merasimleri, mevlütler, dualar, cenazeler derken baya baya yoruluyor adeta başımızı kaldıramıyoruz. Özellikle hatimle kıldırılan teravih namazına en yüksek tarifeden fazla mesai, arkamızda sabırla kılan muhterem cemaate de plaket veya madalya verilmesini bekliyoruz. Kısacası fazla mesai hakkımız, gerekirse dua ede ede, tesbih çeke çeke, gerekirse grevle-mrevle alırız" dedi ve tikini tikleterek tırnağını yedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı üst düzey yöneticileri ise "bu kardeşlerimiz mübarek Ramazan-ı Şerif boyunca fazlasıyla çalışıp yorularak zaten yeterince sevap alıyorlar. Ayrıca fazla mesai gibi oldukça dünyevi bir şeyi almalarına gerek olmadığı, sayın Maliye Bakanımızın da bizim gibi düşündüğü kanaatindeyiz vesselam!" dediler.

Rıfat YÖRÜK/habervaktim.com/Mizah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.