Olimpiyatlara 'uzuneşşek'i önerdik (MİZAH)

Olimpiyatlara 'uzuneşşek'i önerdik (MİZAH)
Spor muhabirimiz Cingöz Çekikgöz Pekin'den bildiriyor. Bakalım madalya sayımızı artırmak için heyetimizin önerdiği yeni branşlar hangileri?

Köpekleme, uzuneşek, taş kaydırmaca

Madalya yerine adeta "nal topladığımız" Pekin Olimpiyatları ilginç bir öneriye sahne oldu.  Yarışmalardan elenen bir grup sporcumuz, kafile başkan ve yöneticilerimizi ziyaret ederek, olimpiyatlarda başarılı olmamız için Türk insanının yapısına uygun branşların mutlaka eklenmesi gerektiğini belirttiler ve şunları söylediler;

"Biz gerçekten farklı bir milletiz. Zengin bir kültürümüz ve zengin oyunlarımız, yarışmalarımız var. Bunlardan en bilinenleri yağlı güreş, köpekleme yüzme, suda taş kaydırmaca, uzuneşek, altı okka, kutulu saklambaç, birdirbir, çelik-çomak, tahteravalli, kulunç ezme, sapanla avlanma, mangal yakma, havaya ateş etme, karayolları tabelalarına atış, kuyruğa kaynak yapma, bindiği dalı kesme ve arkadan kuyu kazma. Bu dallardan bir kısmını bile kabul ettirebilirsek coşar ve madalya patlaması yaşar, 2012 Olimpiyatlarında Amerika'yı, Çin'i rahat geçeriz."

Sporcularımızın bu önerisini makul ve mantıklı bulan kafile başkanımız ve yöneticilerimiz de, Olimpiyat Komitesi Başkan ve yöneticilerini kaldıkları otelde ziyaret ederek "yeni spor dalları"yla ilgili tekliflerini sundular. Ancak Olimpiyat Komitesi Başkanı "what is köpekleme, what is uzun eşek? Please, ayrıntılı bilgi getirin" dedi ve olimpiyatların bitmesinin ardından Türk heyetinin önerilen bu dalları uygulamalı olarak tanıtmalarını istedi.

RIFAT YÖRÜK'ÜN 'ERGENEKON'UN GÜLDÜREN YÜZÜ' MİZAH YAZISINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Rıfat Yörük/Habervaktim.com/Mizah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.