BDP’nin Cenaze İle İmtihanı

BDP’nin Cenaze İle İmtihanı
Paris’te öldürülen 3 PKK’lı için perşembe günü Diyarbakır’da cenaze töreni düzenlenecek olması gözlerin, İmralı ile başlayan sürece destek verir bir görüntü sergileyen BDP’ye çevrilmesine sebep oldu.

Ak Parti hükümetinin girişimiyle terör sorununda yeni bir aşamaya girilmişken meydana gelen Paris’te 3 teröristin infaz edilmesi ikinci bir ‘Habur’ korkusuna sebep olurken, kamuoyu BDP’nin bir samimiyet sınavından geçtiğini düşünüyor. Türkiye’ye getirilecek ve Perşembe günü defnedilecek olan Sakine Cansız ve diğer iki teröristin cenaze töreninde bir tatsızlık yaşanmaması için güvenlik görevlileri şimdiden seferber olurken BDP’lilerin takınacağı tavır merak konusu!

“BARIŞA KATKI SAĞLANMALI”

BDP Van Milletvekili Nazmi Gür, “Habur’la karşılaştırmak çok yanlış. Habur’da insanlar canlı ve barış amacıyla geldiler. Bu arkadaşlar katledildiler. Halkımızın cenazelere olan ilgisi, inançlarımız ve geleneklerimiz açısından gereken ritüeller yerine gelecek. Memleketlerine uğurlanacaklar” diyerek BDP’nin cenazelerle ilgili tavrını belli ederken BDP’ye uyarı Diyarbakır eski milletvekili Ömer Vehbi Hatipoğlu’ndan geldi.
“BDP samimiyet sınavından geçiyor” diyen Refah Partisi eski Diyarbakır Milletvekili Ömer Vehbi Hatipoğlu, “Paris’te 3 kişinin öldürülmesini barışa karşı bir provokasyon olarak değerlendiriyorum. BDP’lilerin de bu türden açıklamaları var. Eğer ciddi bir akıl tutulması yaşamazlarsa barışa katkı sağlayacak süreç oluşur” diye konuştu.

AKL-I SELİM UYARISI

“Cenaze töreni tek başına bir provokasyon olamaz. Cenazelerin siyasi amaçlı kullanılarak gövde gösterisine dönüşecek olmasının ise akılla izah edilebilecek bir durum olamaz. BDP’nin o kitleye ne kadar hakim olabileceği de aslında tartışma konusu... Orada gerçekleşebilecek gelişmelerin barışa sabotaj şeklindeki bir algıyı şimdiden ortadan kaldırmak gerekiyor. BDP bir sınavdan geçiyor... BDP, bir samimiyet sınavından geçiyor. Bu anlamda kitleyi teskin edici bir tutum içerisinde olmasını temenni ediyoruz” diyen Hatipoğlu, derin yapılanmaların süreci ciddi bir şekilde izlediğini belirterek BDP’lileri aklı selime davet etti.

TOPTAN: BDP İSTİSMAR ETMESİN

Akit’e konuşan TBMM eski Başkanı, Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, Türkiye’nin cenazelerin buraya getirilmesine izin vermekle çok büyük bir kadirşinaslık gösterdiğini belirterek, “İnşallah cenazeler geldiğinde olumsuz bir durum yaşanmaz. Eğer birileri cenazeleri şova dönüştürmek isterse bedelini hep birlikte öderiz. Herkesin aklını başına toplaması, yaşanan olaylardan ders çıkarması gerekiyor.. Eğer BDP cenazeleri kullanarak ülkeyi germeye çalışırsa bunu kendisi öder. Umuyorum BDP cenaze törenlerinde yanlış bir şey yapmaz” şeklinde konuştu.

2. HABUR DİYARBAKIR OLABİLİR

Akit’e konuşan MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri ise, öldürülen 3 PKK’lının cenazelerinin Türkiye’ye getirilişi sırasında dikkatli olunması gerektiğini söyledi. Yeniçeri, Diyarbakır’da yapılacak cenaze törenlerinin şova dönüştürüleceğini belirterek, güvenlik güçlerinin ve yetkililerin dikkatli olması gerektiği uyarısında bulundu. Yeniçeri, “Öldürülen 3 PKK’lının cenazesi Türkiye’ye getirildiğinde cenazeleri şov amaçlı kullanılmaya çalışılacak. Ülke içerisinde bunu yapacak birçok grup var, bu gruplara dikkat etmek lazım. İkinci bir Habur isteyenler cenazeleri kendi çıkarları için kullanmaya çalışacaklardır. Cenaze töreninin Diyarbakır’da yapılacak olması zaten bunun en büyük göstergesi” dedi. 3 cenaze bugün teslim alınacak

PARİS

Fransa’nın başkenti Paris’te öldürülen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez’in cenazelerinin bugün teslim alınabileceği öğrenildi.
Alınan bilgiye göre; cenaze işlemleri ve Türkiye gönderilmesi için yapılan hazırlıkların tamamlanmak üzere olduğu kaydedildi. Cenazeler için Türkiye’nin Paris Başkonsolosluğu’na yapılacak başvurunun ardından işlemlerin tamamlanması durumunda cenazelerin bugün teslim alınacağı belirtildi.

Adli Tıp’tan bugün teslim alınacak cenazeler için Paris’in Villiers-Le-Bel banliyösünde tören düzenlenecek. Törenin ardından cenazeler, yarın sabah Charles De Gaulle Havaalanı’ndan Diyarbakır’a gönderilecek.

RESMİ AÇIKLAMA YAPILMADI

Öte yandan; cinayetlerin ardından 5 gün geçmesine rağmen, savcılık veya polis yetkililerinden resmi bir açıklama yapılmadı. Normal şartlarda Fransa’da işlenen her cinayetin ardından en geç 48 saat içinde açıklama yapan birimlerin üç kadının öldürülmesi olayına ilişkin konuşmamaları dikkati çekti.
Bu durum, cinayet faillerinin bulunması için Avrupa genelinde bir araştırma başlatıldığı, henüz yeterli bilginin Fransa’ya ulaşmadığı yorumlarına yol açtı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum