PMYO başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? 2024 polislik sınav tarihleri belli oldu mu?

PMYO başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? 2024 polislik sınav tarihleri belli oldu mu?
Polis Akademisi Başkanlığı, 2024 yılı için Polis Meslek Yüksekokulu (PMYO) öğrenci alım sürecini hızlandırıyor. Bu kapsamda, toplamda 2 bin 500 öğrenci alımı yapılacağı duyuruldu. Başvurular tamamlandı ve adaylar şimdi fiziki yeterlilik ve mülakat sınavlarına odaklanmış durumda. Peki, PMYO başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak ve 2024 yılı polislik sınavları için tarih belirlendi mi? İşte detaylar...

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından kadın ve erkek olmak üzere toplam 2 bin 500 öğrenci alımı yapılıyor. Başvurular 23-29 Temmuz tarihleri arasında pa.edu.tr adresinden tamamlandı.

PMYO BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Polis Akademisi Başkanlığı, 23-29 Temmuz tarihleri arasında başvuruları kabul etti. Başvurular, PA'nin resmi internet sitesi pa.edu.tr üzerinden yapıldı ve bu süreçte toplamda 2 bin erkek ve 500 kadın aday için alım gerçekleştirildi. Başvuru süreci sona erdi ancak sonuçların açıklanacağı tarihle ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Sonuçların önümüzdeki günlerde erişime açılması bekleniyor. Adaylar, sonuçlar açıklandığında PA'nın resmi web sitesinden ve duyuru kanallarından bilgi alabilecekler.

POLİSLİK SINAVLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

2024 yılı PMYO fiziki yeterlilik ve mülakat sınavları için kesin tarihler henüz açıklanmadı. Polis Akademisi, bu sınavlarla ilgili tarihleri ve detayları resmi internet sitesinde (www.pa.edu.tr) ilan edecek.

BAŞARI SIRALAMASI VE PUANLAMA

Polis Meslek Yüksekokulu'na giriş için adayların başarı sıralamaları, Fiziki Yeterlilik Sınavı ve Mülakat Sınavı puanlarına dayanacak. Başarı sıralamasının belirlenmesinde, Fiziki Yeterlilik Sınavı puanının %25'i, Mülakat Sınavı puanının %50'si ve belirlenen diğer puan türlerinin toplamı dikkate alınacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.