Grup Yorum Gerçeği

Grup Yorum Gerçeği
Bir DHKP-C militanın ABD Büyükelçiliği’ne intihar saldırısı düzenlemesi, dikkatleri bu terör örgütünün sürekli yanında yer alan, şarkılarının bazılarını eli kanlı teröristlere adayan Grup Yorum’a çevirdi.

 

 
Grup Yorum’un “Müzik yapıyoruz” kisvesi altında militanlar ile sempatizanlara moral destek sağladığı ortaya çıktı.
 
ABD Büyükelçiliği’ne yönelik saldırının ardından DHKP-C’nin etrafındaki oluşumlar daha fazla gündemde yer alıyor. Bu çerçevede, terör örgütünün sürekli yanında yer alan, şarkılarının bazılarını eli kanlı teröristlere adayan Grup Yorum, “Müzik yapıyoruz” kisvesi altında militanlar ile sempatizanlara moral destek sağlıyor.
 
Öte yandan CHP’li pek çok yönetici Grup Yorum’un fahri avukatı gibi davranırken,“CHP medyası” da her fırsatta terör örgütü ile içi çe olan bu topluluğu “masum” göstermeye çalışıyor. Bekir Coşkun ve Zülfü Livaneli, Grup Yorum’un basındaki en büyük destekçileri arasında yer alıyor.
 
AFASAM: GRUP YORUM, ÖRGÜTÜN PARÇALARINDAN BİRİSİ
 
AFASAM Afro Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi uzmanlarından Çağatay Balcı’nın kaleme aldığı “Sol Terörizm, Propaganda ve Müzik” başlıklı araştırmada, sol terör örgütlerinin propagandaları için müzikten nasıl yararlandıkları anlatılıyor. Sol terör örgütlerinin geçmişten beri süregelen ekol ve anlayış içerisinde propaganda faaliyetlerinin hedef kitlelerinin odağını gençlerin teşkil ettiği anlatılan araştırmada, müzik faaliyetlerinin bu alanda çok önemli bir yer oluşturduğu kaydedildi. 
 
ÖRGÜTSEL İDEOLOJİNİN YAYILMASI İÇİN ÇALIŞIYORLAR 
 
Araştırmada, şu bilgiler yer alıyor: 
 
“Sol terör örgütlerinin temel eleman ihtiyacını karşılama havuzu olarak gördüğü gençliğe yönelik propaganda faaliyetleri içerisinde örgütsel ideolojinin yayılması amacıyla çalışma yürüten müzik grupları önemli bir yer tutmaktadır. Bu propaganda aracı, devlet tarafından kontrol altına alınabilmesi diğerlerine kıyasla daha zor olan, ayrıca gençler üzerinde daha büyük etkiye sahip olan unsur müzik gruplarıdır. Müzik grupları, sol terör örgütleri açısından vazgeçilmez bir yere sahiptir. Sol terör örgütlerinin müzikal kanadı görevini gören bu grupların işlevlerinin başında, ideolojik açıdan(veya organik açıdan) bağlı oldukları örgütü önce gençlere ve tüm topluma tanıtmak gelir. Bu aşamada bu müzik gruplarının parçalarında kullanılan söylemler incelendiğinde genellikle bireylerin bilinçaltında mevcut olan ve siyasal-sosyal sistem ile ilgili herhangi bir soruna temas etmek ve bunu açığa çıkarabilmek, daha sonra bu sorunun mevcut düzenin tamamen değiştirilerek giderilebileceği algısını yaratmak yönünde amaçlar görülmektedir. İkinci aşamada, zihni örgütsel ideolojik algı ve kodlarla şekillenmeye başlayan bireyin, mevcut siyasal-sosyal sorunların tek çözüm yolunun terörizm, çözüm için tek alternatifin ise söz konusu sol terör örgütü olduğu algısı ve imajına inandırılma evresi başlamaktadır. DHKP/C sloganlarının örgüte yakın Grup Yorum gibi müzik topluluklarınca eserlerinde kullanılması bu durumu açıklayan önemli örneklerdendir. Parçalarda, militanlar ve sempatizanlar tarafından tarihsel şahsiyet olarak kabul edilen isimleri mitleştirme görülmektedir. Örneğin DHKP/C örgütü için Mahir Çayan, Dursun Karataş, Sebahat Karataş, Sinan Kukul, TİKKO (Türkiye İşçi Köylü Kurtuluş Ordusu) - TKP/ML (Türkiye Komünist Partisi Marksist-Leninist) – MKP (Maoist Komünist Parti) örgütleri için ise İbrahim Kaypakkaya ve Ali Haydar Yıldız bu açıklamaya uyan misallerdir. Örgütün mahkum, tutuklu ya da güvenlik güçleri ile girdikleri çatışmalarda ölü ele geçirilen militanlarına kutsiyet ve itibar atfedilmesi, bu bağlamda militan ve sempatizanlar arasında devlete karşı nefret ve intikam duygularının yaratılması, geçmişte güvenlik güçlerinin müdahale hatalarından( işkence ve kötü muamele) kaynaklanan durumları kullanarak devlete karşı intikam duygusunu pekiştirmek de, onlara moral destek sağlamak da bu parçalarla yaygınlaştırılmaya çalışılır.” 
 
TOPLU YEMİNLER EDİLİYOR 
 
“Özellikle sempatizanların katılımıyla grup halinde bir araya gelerek toplu yeminler edilir, koro halinde marşlar söylenir ve böylece bilinç uyutulur. Ortaya çıkan bu tablo sol terör örgütleri için müzikal propaganda faaliyetlerinin ne denli büyük bir öneme sahip olduğunu göstermektedir. Ülkemizin yetkili organlarının, terörle mücadele sürecinde yukarıda açıklanmaya çalışılan hususlara azami önem göstermesi son derece önemlidir. Bölücü terörizm-Sol terörizm ilişkisi bağlamında ele alındığında bu noktada terörizme destek olan her türlü unsurun bertaraf edilmesi gerekmektedir. Özellikle gençlere yönelik propaganda süreçlerini her alanda önleme ve engelleme çalışmalarının etkisi ve düzeyi arttırılmalı, böylece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının huzur ve güvenliği tam manasıyla tesis edilmiş olmalıdır.” 
 
AL SANA ORGANİK İLİŞKİ
 
Grup Yorum ile yasadışı DHKP-C örgütü arasında organik bağ bulunduğu görüşünün ve buna ilişkin delillerin de bulunduğu anlatılan araştırmada şöyle denildi: “Grup Yorum albümlerindeki çok sayıda şarkı, ölmüş DHKP-C militanları ile ilgilidir. Örneğin, ‘Geliyoruz’ albümündeki Sibel Yalçın Destanı isimli şarkı, 1995 yılında polisle girdiği çatışmada öldürülmüş Sibel Yalçın isimli DHKP-C militanına adanmıştır. ‘Yıldızlar Kuşandık’ isimli albümde bulunan aynı adlı şarkının sözleri ise 2005 yılında Adalet Bakanlığına intihar saldırısı düzenlemek isterken öldürülen Eyüp Beyaz isimli DHKP-C militanı tarafından yazılmıştır. Boran Fırtınası albümündeki şarkı isimlerinde belirtilen isimler ise 1996 ölüm oruçları sırasında ölen DHKP-C militanlarıdır. Bazı Grup Yorum üyeleri 2012 yılında Gazi Mahallesi polis karakoluna intihar saldırısı düzenleyen İbrahim Çuhadar'ın cenazesinin alınmasında hazır bulunmuşlardır. Ayrıca Grup Yorum üyeleri, DHKP-C örgütüne yakınlığı ile bilinen İdil Kültür Merkezi ve TAYAD gibi oluşumlar ile de yakın ilişki içerisindedirler. Yine grup üyeleri çeşitli zamanlarda DHKP-C üyesi oldukları iddiasıyla gözaltına alınmışlardır.”
 
CHP VE MEDYASI GRUP YORUM’UN KANKASI 
 
Bekir Coşkun da, Cumhuriyet gazetesindeki ilk yazısında, Grup Yorum üyelerinin gözaltına alınmasını eleştirerek, bağlamalara bomba muamelesi yapıldığını iddia etmişti. Grup Yorum’un solistlerinden Hilmi Yarayıcı da, 2011 milletvekili seçimlerinde Hatay’dan CHP milletvekili adayı olmuştu. CHP Genel Başkan Yardımcıları Sezgin Tanrıkulu ile Gürsel Tekin ve CHP Tunceli milletvekili Hüseyin Aygün, Grup Yorum’un parti içerisindeki irtibat isimleri olarak biliniyor. Tekin, Yarayıcı’nın adaylığı sürecinde etkin bir rol oynamıştı. Basında Grup Yorum’a sık sık sayfalarında olumlu haberlerle yer veren gazeteler arasında Cumhuriyet, Birgün, Radikal, Milliyet, Hürriyet ve Vatan bulunuyor. Grup Yorum’a zaman zaman piyasadan tanınan şarkıcılar da destek veriyor. Grubun 15 Nisan 2012 tarihinde Bakırköy Halk Pazarı’ndaki "İkinci Bağımsız Türkiye" isimli konserine Beşik Halk Dansları Topluluğu danslarıyla, Nihat Behram şiirleriyle, Zülfü Livaneli, Aylin Aslım, Aynur Doğan ve Hüseyin Turan da şarkılarıyla eşlik etti. 
 
Habervaktim.com ÖZEL
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum