Kitap Zamanı

Kitap Zamanı
Habervaktim Yazarı Cemal Nar Hoca’nın kaleminden okuma aşkını kazanmak ve okuma problemini çözmeye dair, hasbihâl tadında bir eser...

“Gerek bu dünyada, gerekse sonsuz yaşayacağımız öbür hayatımızda; sağlıklı, kazançlı, başarılı ve mutlu bir yaşantının elde edilmesinde vesilelerin, araçların en büyüğü şüphesiz okumak, öğrenmek ve bu bilgileri hayatımızda güzelce uygulamaktır. Onun için bilgi edinmenin en büyük aracı olan okumak ve araştırmaktan asla ayrı düşemeyiz.

Kitapsız, bilgisiz, kültürsüz ve sanatsız bir hayat, burnumuzun ucunu göremediğimiz zifirî karanlıkta, dağlarını, yamaçlarını, uçurumlarını, vadilerini, bataklık ve sularını, içinde yaşayan hayvan ve insanlarını bilmediğimiz zor bir coğrafyada yol almaya benzer. Okumak bizim hem ışığımız, hem de kılavuzumuzdur. Hattâ ekmeğimiz ve suyumuzdur.

Okumak, bi-zâtihî bir mutluluktur. Hayat kalitesinin ölçüsünü başka yerlerde arayanlar, bu kalitenin nasıl elde edildiğini bile düşünemeyenler olarak bence yanılmışlardır. Belki onlara bunu kabul ettiremeyiz, zaten bunun göstergesi de cehâletten başkası değildir. Şeker yiyip şerbet içesi büyüklerimiz; «Tatmayan bilmez.» demişler ve haklı söylemişlerdir. Evet; «Men lem yezuk, bilmez yazık!..»

nar2.jpg

Ve bir kitap daha…

Cemal Nar Hoca’nın kaleminden ırkçılık:

“İslam’a Göre Irkçılık Ve PKK Ekseninde Kürt Sorunu

İnsanlardan üstün olması fikrine dayanan ırkçılık düşüncesi, hangi açıdan bakılırsa bakılsın, gayr-ı insani ve gayr-ı ahlaki bir yaklaşımdır. Tarih boyunca toplumları bölüp parçalayan, devletleri yıkan, insanBir insanın veya toplumun, mensubu bulunduğu ırk sebebiyle diğer inlar arasında kin ve nefret tohumları eken önemli etkenlerin başında ırkçılık gelir.

Özellikle XIX. yüzyılda zirveye ulaşan bu fikir; en kanlı ihtilallerin, en alçakça cinayetlerin meşruiyet temelini oluşturmada etkin bir yol olarak kullanılmıştır.

Diğer taraftan, dinimiz İslam, her türlü sosyal ve siyasi farklılığı ortadan kaldırmış, inananlarına üstünlüğün yalnızca Allah’a bağlılıkta olduğu düşüncesini telkin etmiş bir dindir. Irkçılığı en ağır ifadelerle kınamış ve bu düşünceyi cahiliye döneminin bir pisliği olarak nitelendirmiştir. İnsanlığı aynı anne ve babadan dünyaya yayılan bir aile olarak kabul eden İslam, insan olması hasebiyle her bireyi diğerinin kardeşi sayarak onları eşitlemiştir.

Irkçılık hangi toplum ve ırk adına yapılırsa yapılsın İslam’ın şiddetle reddettiği, nefretle kınadığı bir fikir ve eylemdir.”
 

nar1.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum