Ankara'da 'Kurtuba Geceleri' başlıyor

Ankara'da 'Kurtuba Geceleri' başlıyor
Endülüs medeniyetinin efsane başkenti Kurtuba, bugünlerde Ankara'da yeniden gündemde.

Bir süre önce Kızılay Bayındır-1 sokakta açılan Kurtuba Kitap-Kahve, Ramazan ayı münasebetiyle "Kurtuba Geceleri"ni başlatıyor.

Ünlü şair Garcia Lorca, Kurtuba'ya olan özlemini "yola baktım ama yol uzun/canım atım yaman atım/etme eyleme ölüm/varmadan Kurtuba'ya" dizeleriyle anlatır. Endülüs medeniyetinin efsane başkenti Kurtuba, bugünlerde Ankara'da yeniden gündemde. Bir süre önce Kızılay Bayındır-1 sokakta açılan Kurtuba Kitap-Kahve, Ramazan ayı münasebetiyle "Kurtuba Geceleri"ni başlatıyor. Her hafta Salı ve Perşembe günleri Kurtuba'da gerçekleştirilecek sohbetlerde, sekiz tanınmış isim iftardan sonra konuklarla buluşacak.

Bugünkü konuk Enver Aydoğan

Bu akşam iftarın hemen ardından başlayacak ilk programın konuğu sanatçı Enver Aydoğan. Aydoğan neyle tasavvuf musikisinden örnekler sunacak. 4 Eylül Perşembe akşamı ise yazar D. Mehmet Doğan "Edebiyat üzerine" konuşacak. 9 Eylül Salı'nın konuğu Şaban Abak "karpuz kestim yiyen yok" diyecek. Doç. Dr. Şükrü Karatepe ise 11 Eylül akşamı, uzmanı olduğu "şehircilik" konusunda konuklara hitap edecek. 16 Eylül'de Hayati İnanç "Divan edebiyatından damlalar", 18 Eylülde Bayram Bilge Tokel "türkülerimiz" üzerine konuşacak. Tokel'in bu sohbette bağlamasını da konuşturması ve türkü okuması bekleniyor. 23 Eylül Salı günü Hayri Kırbaşoğlu "Ramazan üzerine" konuşacak. Son konuk olan yazar-televizyoncu Sadık Yalsızuçanlar da 25 Eylül'de "yönetmen gözüyle" anlatacak.

Rıfat Yörük/Habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.