TİKA’dan Türkmenistan’a Atçılık Desteği

TİKA’dan Türkmenistan’a Atçılık Desteği
Türkmenistan’ın Ahal Teke atlarının genetiğini koruması projesini Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) yürütecek.

Bu konuda TİKA ile Türkmen Atları Devlet Birliği arasında işbirliği protokolü imzalandı. Anlaşmayı, TİKA Başkanı Serdar Çam ile Türkmen Atları Devlet Birliği Başkanı Yazgeldi Annayev imzaladı. İmza töreninde, TİKA Türkmenistan Program Koordinatörü Zehra Altundağ, Türkiye'nin Aşkabat Büyükelçisi Şevki Mütevellioğlu, Türkmenistan'ın Ankara Büyükelçisi Ata Serdarov ve Türkmenistan Dışişleri Bakanlığı temsilcileri hazır bulundu.
Söz konusu protokol kapsamında, Ahal Teke atlarının kayıt ve tescil işlemleri, DNA testleri, at hastalıklarının teşhisi, doping analizleri ile ulusal ve uluslararası at yarışmalarına katılımlarının sağlanması konularında gerekli eğitim programları ve organizasyonlar TİKA’nın katkılarıyla gerçekleştirilecek.

Türkmenistan’da bulunan TİKA Başkanı Serdar Çam, geçtiğimiz gün Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov tarafından kabul edilmişti. Berdimuhamedov, TİKA'nın Türkmenistan'da gerçekleştirdiği çalışmaları memnuniyet verici bulduklarını ve özellikle son dönemde daha aktif hale gelen TİKA-Türkmenistan ilişkilerine atfen kadimi Mari vilayetinde yürütülecek
 

TİKA’dan Türkmenistan’a Atçılık Desteği

Kaynak:CHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.