‘Diş kirası’ isteyen ev sahibini dövdü(MİZAH)

‘Diş kirası’ isteyen ev sahibini dövdü(MİZAH)
Ramazan'ın 5. günü dolmasına rağmen bir türlü "dişe dokunur" bir irtica haberi bulamayan kartel medyası, stajyer bir muhabirin getirdiği "diş kirası kavgası" haberine "mal bulmuş mağribi" gibi sarıldı. İşte bir kısım medyanın balıklama atladığı o aspar

'Mürteci' kiracı, "diş kirası" isteyen 'çağdaş' ev sahibini dövdü. Üzücü olay Ankara'nın Batıkent semtinde gerçekleşti.

Ramazan dolayısıyla ev sahibi Çağdaş Mülksahibi ve eşi Mülkiye Mülksahibi'ni kiracı olarak oturduğu evlerinde iftara davet eden Şakir Çulsuz, yemeğin ardından önce cıngar sonra maraza en sonunda da kavga çıkardı.

İlk başta gayet güzel giden sohbet ortamı yemeğin ardından çaylar içilirken yerini gerginliğe bıraktı. Ev sahibinin bir ay önce kiraya yaptığı yüklü miktarda zamdan dolayı kin besleyen ve kavga etmek için fırsat kollayan Çulsuz, beklediği pası bulunca golü attı. Evsahibi Çağdaş Mülksahibi'nin şaka olsun diye ortaya attığı "eeee Şakir bey! Eskiden Osmanlı konaklarında iftarın ardından davetlilere bir de diş kirası adı altında para, altın veya hediye verilirmiş. Sen bu çulsuz halinle bize 'diş kirası' verebilecek misin?. Hoş, kirayı bile zor veriyorsun" diye takılınca olanlar oldu. Birden ayağa kalkan Çulsuz, ev sahibinin üzerine çullanarak 'Allah yarattı' demeden tekme-tokat dövmeye başladı. Hanımların çığlıkları üzerine evdeki gençler devreye girerek kavgayı zor da olsa ayırdılar.

Karşı tarafın şikayetçi olması üzerine tutuklanan Çulsuz ifadesinde "ben onun kiracısıyım. Her ay maaşı alır almaz ilk olarak kirasını tıkır tıkır ödüyorum. Üstüne üstlük geçen ay yüklü bir zam yapmasına rağmen birkaç gün önce evine gidip kirayı ödedim ve yine sinirlerime hakim olarak her şeye rağmen iftara davet ettim. Üstelik ev kirası haricinde ekmek teknem olan dükkana da kira ödüyor, ayrıca beş-altı ayda bir dişçime gidip 'diş kirası' ödüyorum. Ben garip halimle bu kadar kira öderken, her zaman kira ödediğim zengin adam, bir de diş kirası isteyince gözüm dönmüş, gerisini hatırlamıyorum. Zira bana 'kira' denmesini istemiyorum ve bu kelimeden nefret ediyorum" dedi.

Dayak yiyen mağdur ve çağdaş ev sahibi ise "hiçbir art niyetim yoktu. Amacım, unutulan güzel bir geleneğin şahsım vesilesiyle canlandırılmasını ve orada bulunanların tarihe tanıklık etmelerini sağlamaktı. Ancak kiracı yobaz olunca latifemi anlamadı. Ben çağdaşım, ben masumum" diye konuştu.

Rıfat Yörük/Habervaktim.com/Mizah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.