Karakoç Mezarı Başında Anıldı

Karakoç Mezarı Başında Anıldı
Son devrin en büyük şairlerinden merhum Abdurrahim Karakoç, vefatının birinci yıl dönümünde mezarı başında anıldı. Karakoç için Bağlum Merkez Camisi’nde Mevlid-i Şerif de okutuldu: “Neyi görüyorsa, neye inanıyorsa onları hiç çekinmeden korkusuzca keleme a

Geçtiğimiz yıl tedavi görmekte olduğu Gazi Üniversitesi Hastanesi’nde hayatını kaybeden son devrin en büyük şairlerinden Akit yazarı Abdürrahim Karakoç, ölümünün 1. yıldönümünde mezarı başında anıldı.

Anma törenine Büyük Birlik Partisi (BBP) lideri Mustafa Destici, parti yetkilileri, merhum Karakoç’un oğulları Türkislam ve Enderhan, kızı Mihriban Karakoç, sanatçı Hasan Sağındık, sevenleri ve dostları katıldı.

DESTİCİ: DOĞRULUKTAN HİÇ AYRILMADI

Mezarı başında Aşr-ı Şerif okuyan Genel Başkan Destici, Karakoç’un babasının kabrinden getirilen toprağı serpti. Destici daha sonra yaptığı açıklamada,  “Hepinizin bildiği ve yakından tanıdığı gibi ömrünü vatan için, millet için inandığı değerler için adamış bir insandı. O bebeklerin avucuna hak yol İslam yazacağız derken de, yolun sonunun mezar olmadığını bize en iyi anlatanlardan biri de Abdurrahim Karakoç’tur. Vatandaşın çektiği çileleri, haksızlıkları, hakimlere yazdığı dilekçesi ile doktorlara arz ettiği arzuhaller ile her zaman en iyi şekilde ifade etmiş, bunu kalemi ile şiirlerine dökmüş bir büyüğümüzdü. Şiirlerinin yanı sıra yazmış olduğu yazılar ve makaleler ile de doğruluğundan hiçbir zaman ayrılmadı. Neyi görüyorsa, neye inanıyorsa onları hiç çekinmeden korkusuzca keleme almayı bildi. Bunun bedelini de ödemeye hazırdı” dedi.

“AMELİ DEFTERİ KAPANMAYACAK”

“Abdurrahim Karakoç bizim için çok büyük bir değer” diyen Destici konuşmasını şöyle tamamladı: “ Çok önemli bir önder. Biz hiçbir zaman kendisini unutmayacağız. Bazı insanların amel defterleri kapanmaz. Ben inanıyorum ki, bu amel defterlerinden kapanmayan birisi de merhum Karakoç’tur. Çünkü onun yazmış olduğu şiirler, kitaplar, yazılar bizlere hep örnek olacak. Onlar okundukça, onlardan istifade edildikçe, insanlar istikametlerini ona göre belirledikçe, hak yol İslam diye bağırdıkça ben inanıyorum ki onun amel defterine sevap yazılmaya devam edilecek. Kendisini rahmet ile minnet ile şükran ve özlem ile anıyorum. Bizler vefalı olacağız ve böyle büyük değerleri hiçbir zaman unutmayacağız. Milletimizin başı tekrar sağ olsun, merhum Abdurrahim Karakoç’un ise mekanı cennet olsun.” Karakoç için Bağlum Merkez Camisi’nde Mevlid-i Şerif de okutuldu.

Akit

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.