Sultanahmet ve Kocatepe'ye kitap yağmuru

Sultanahmet ve Kocatepe'ye kitap yağmuru
Türkiye Diyanet Vakfı tarafından bu yıl 27. si düzenlenen geleneksel Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı bugün başladı. Ankara'da Kocatepe Camii ve İstanbul'da ise Sultanahmet Camii avlusunda kurulan fuarda her iki ilde toplamda 255 yayınevinin kitapları yer

Her yıl Ramazan ayının ilk haftasında kurulan ve yoğun ilgiyle karşılanan fuara gelen ziyaretçiler dünyaca ünlü yazarların kitaplarını yüzde 60'a kadar indirimli fiyata alabilecek. Fuarda Doğan Yayıncılıktan Nesil yayına, Yapıkredi 'den Ötüken yayınlarına, Timaş'tan Can ve İnkılap yayınlarına kadar geniş bir yelpazede her okuyucu profiline hitap edecek kitap bulmak mümkün. 7-26 Eylül tarihleri arasında ziyarete açık olacak fuar, kadir gecesi sona erecek.  Her günü ayrı bir etkinlikle süslenen fuarda Elif Şafak'tan, Yavuz Bülent Bakiler'e, Ahmet Günbay Yıldız'dan Vehbi Vakkasoğlu'na, Engin Noyan'dan Bedirhan Gökçe'ye , Senai Demirci'den İskender Pala'ya kadar çok sayıda yazar  kitaplarını imzalayarak okuyucuyla buluşacak. 
 
İlk defa 1983 yılında 'Dini yayınlar Kitap fuarı' olarak başlayan etkinliğin adı 1996 yılından itibaren toplumun her kesimine hitap etmek amacıyla Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı olarak değiştirildi. Çeyrek asrını deviren Fuar'a yaşanan yoğun ilgi nedeniyle 1100 metrekarelik stant alanı tamamen dolarken 30 civarında yayınevine başvurmalarına rağmen yer verilemedi.

Kitap dostlarının sabırsızlıkla beklediği fuarda tasarım ve dizayn bakımından ziyaretçilerin rahat edeceği bir ortam oluşturulurken, binlerce okur gece yarısına kadar Sultanahmet ve Kocatepe'de kitap şenliğine katılabilecek.

Türk Diyanet Vakfı İstanbul 1.nolu Şube Müdürü Osman Sarıköse, bir gelenek haline gelen Fuarın kitaba ilgiyi artırmak ve toplumda okuma kültürünü oluşturmayı amaçladığını belirtti. İlk emri 'OKU' olan bir dinin mensupları olarak toplumun kitaba olan ilgisini yetersiz bulduğunu anlatan Sarıköse, "Bize bu kadar geniş yelpazede yayınevinin katıldığı fuarı neden cami avlusunda yaptığımız soruluyor. Camiler her zaman ilim, kültür ve sanat merkeziydi. Bugün camilerin sadece ibadet için gidilen bir mabed olmakla kalmaması toplumun her kesiminden insanı hoşgörüyle kucaklayabilmesini amaçladık. Ramazan ayının coşkulu havasından da yararlanarak sanat, kültür, kitap dostlarına yenilerini eklemek için çalışıyoruz. Fuar kar amacı güden bir kurum değil. Yayınevlerinden alınan stant ücreti ancak masrafları karşılamaya yetiyor." İfadelerini kullandı.
 
Kültür ve medeniyetin kitaplarla inşa edildiğini ve gelişmiş toplumların başarısının arkasında kitap olduğunu anlatan Sarıköse, "Son yıllarda yayınevi ve kitap sayısında ciddi artışlar gözleniyor. Kitap satışları da her geçen gün artıyor. Biz istiyoruz ki her türlü ideolojik fikire sahip kitap cami avlusunda okuyucuya ulaşsın. Okurlar tüm kitapları bir arada bulsun ve aynı zamanda camilerin kültür sanat ve hoşgörü merkezi olduğunu fark etsin. Bu tip organizasyonlar diyalog ve birbirimize saygı duyma, farklılıkların bir arada huzur içinde yaşamasına katkı sağlar." Diyor. 
 
Ayrıca fuar kapsamında çok sayıda etkinlik de yapılacak. Fotoğraf sergisi ve Sempozyumlarla ziyaretçilere farklı bir atmosfer yaşatılmak isteniyor. Ankara Kocatepe'de  Çocuk yayınları için özel bir bölüm açılarak ebeveynler için yüzlerce kitap seçeneği sunuluyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.