Ramazan'a özel E-Kitaplar

Ramazan'a özel E-Kitaplar
İnternetin en renkli çocuk sitesi BeyazBulut.com, çocuklar için yaptığı çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.

Masal, hikâye, deneme, şiir ve daha birçok alanda nitelikli ürünler yayınlayan BeyazBulut.com, şimdi de interaktif kitaplığıyla takipçilerinin karşısına çıktı. Sanal ortamda okunabilen e-kitaplardan oluşan BeyazBulut Kitaplığı, Ramazan ayında minik okuyucularıyla buluştu.
Her geçen gün kitaplardan bir adım daha uzaklaşan çocuklarla kitapları tekrar buluşturmayı hedefleyen BeyazBulut Kitaplığı, sanal dünyadaki ilk çocuk kitaplığı olma özelliğini taşıyor. Çocukların sayfalarını tıpkı bir kitap gibi çevirebildikleri e-kitaplar, çocuk dünyasına hitap eden müzikleri, itinayla hazırlanmış tasarımı ve animasyonlarıyla dikkat çekiyor. İçinde bulunduğumuz Ramazan ayı münasebetiyle Ramazan konulu kitapların yoğunlukta olduğu projede, başlangıç olarak dört kitap bulunuyor. Editörlüğünü Fatih Turanalp ve Sümeyra Solmaz'ın yaptığı, flash programlamasını ve kapak tasarımlarını Zeynep Şahin'in gerçekleştirdiği kitaplar, çocukların dünyasına internet ortamından yeni renkler katacağa benziyor. Çocuk edebiyatının usta isimlerinden Mustafa Ökkeş Evren'in Bir Oruç Masalı adlı kitabı, her Ramazan günü için yazılmış şiirlerden oluşuyor. Resimlemesini Dilek Gülcemal'in yaptığı kitapta birbirinden güzel şiirler ve çizimlerle Ramazan iklimine her gün yeni bir pencere aralanıyor.

BeyazBulut.com'un beğeniyle takip edilen kahramanlarından Hayriye de kitaplıkta yerini almış. Rabia Gülcan'ın kaleme aldığı; resimlemesi Sevgi Bayram tarafından yapılan Hayriye'nin Ramazan Günlüğü, muzip kahraman Hayriye'nin Ramazan maceralarını içeriyor. Merakettin Amca Ramazan Çadırında kitabı ise, BeyazBulut çocuklarının severek takip ettiği Merakettin Amca tiplemesinin, minik takipçilerinin Ramazan'la ilgili sorularına verdiği cevaplardan oluşuyor. "Dedem orucumu satın almak istiyor. Kaça satayım sence?", "Kadir gecesi sadece adı Kadir olanların gecesi midir?" gibi birbirinden ilginç sorularla karşılaşan Merakettin Amca, bunlara çocuk dünyasına uygun ustalıklı cevaplar veriyor. BeyazBulut'un genç kalemlerinden Nesibe Şahin'in Yıldız Çiçeği kitabı ise, çocukları bambaşka bir ülkeye çağırıyor. Baraniçe isimli bu ülkenin insanlarının Bilge Nokab'la yaşadıklarını anlatan bu ilginç masalı Elif Nur Can resimlemiş.

(Milli Gazete)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.