Fatma Girik Almanya seçimlerinde

Fatma Girik Almanya seçimlerinde
Almanya'da gelecek yıl yapılacak eyalet seçimleri öncesi, Fatma Girik'e kampanya daveti geldiği öğrenildi.

Almanya'da gelecek yıl yapılacak eyalet seçimleri öncesi, Hessen eyaletinin sosyal demokrat kadın başbakan adayından ünlü sanatçı Fatma Girik'e kampanyasına katılma daveti geldiği öğrenildi.

SPD Hessen Başbakan Adayı Andrea Ypsilanti, geçen ay Frankfurt'ta düzenlenen film festivalinde onur ödülü alan Fatma Girik ile tanıştı. Girik'e Türklerin gösterdiği büyük ilgiden etkilenen Alman kadın aday, sosyal demokrat olduğunu ve daha önce İstanbul Şişli'de belediye başkanlığı yaptığını öğrendiği sanatçıya, 27 Ocakta gerçekleştirilecek seçim öncesi kampanyasına destek vermesini teklif etti.

Fatma Girik, SPD adayı benimle birlikte çalışma teklifinde bulundu, fotoğraflarımı afişlerinde kullanmak istediğini söyledi. Doğal olarak siyasi tecrübem de bu teklifte rol oynamıştır. Aynı düşüncede olmamız teklife sıcak yaklaşımda bulunmamızı sağladı. Kadın adayın özgeçmişine bakarak değerlendirmede bulunacağım. Eğer Türk toplumuna gerçekten sıcaksa ve başarılı olacağına inanırsam Almanya'daki kampanyada yanında bulunabilirim" diye konuştu.

Bu arada Girik, Türkiye'de yapılacak yerel seçimlerde ilerleyen yaşı nedeniyle aday olmayı düşünmediğini, ancak 5 yıllık deneyimin ardından yeniden belediye başkanlığı yapması durumunda daha başarılı olacağına inandığını da sözlerine ekledi.

(AA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.