“Dürüst Sezen”in Ahlakı!

“Dürüst Sezen”in Ahlakı!
İzmir Belediyesi, şehitler üzerine iptal edilen bir konser için ilgili firmaya 508 bin lira ödeme yapmış. Parayı ‘kırışanlardan’ biri de, azınlıkçı çevrelere desteğinden ötürü “halkın vicdanı” olarak gösterilip göklere çıkarılan şarkıcı Sezen Aksu!

Bazı CHP’li belediyelerdeki yönetim anlayışı ve ortaya konan icraat biçimleri şaşırtmaya devam ediyor. İzmir’in CHP’li Aziz Kocaoğlu yönetimindeki Büyükşehir Belediyesi’nin başrollerinde olduğu bir konser ihalesinde yine büyük bir skandala imza atıldığı ortaya çıktı.

Akit’ten Osman Yiğit’in haberine göre, İzmir gündemiyle ilgili geçtiği özel haberlerle bilinen gaze-temiz.com’un verdiği habere göre, Büyükşehir Belediyesi, iptal edilen bir konser için organizatör firmaya 508 bin lira ödeme yapmış. Parayı ‘kırışanlardan’ biri de assolist Sezen Aksu..

ŞEHİTLERİMİZ İÇİN İPTAL EDİLMİŞTİ

Hikaye 2009 yılına uzanıyor. Gaze-temiz.com yazarı Süleyman Gençel, 2009 yılında yapılması planlanan ancak 7 askerin şehit düşmesi ve o dönemde yaşanan sel felaketi sebebiyle yapılamayan konser için bir ödeme yapılıp yapılmadığı sorusunun arkasına düştü. Gençel’in bilgi talebine cevap veren Belediye, gerçekleşmeyen bu konser için 508 bin lira ödeme yaptığını itiraf etti. Sözleşme’de doğal afetler, sosyal olaylar gibi bazı maddelerin de bulunması gerektiğini belirten Gençer, “En azından konseri ileri bir tarihe ertelemek gerekirdi. Ama aradan 4 yıl geçti, ertelenen konser gerçekleşmedi. Peki yapılmayan bu konsere kaç lira ödendi? Symirna Organizasyon Limited Şirketi’ne tam 507 bin 907 lira 40 kuruş ödendi... Eski para ile 507 milyar…” bilgisini verdi.

KONSER; “TÜRK ÖRF, ADET VE GELENEKLERİNE GÖRE İPTAL EDİLDİ” YA İZMİRLİNİN HAKKI KİMİN ÖRF, ADET, GELENEKLERİNE GÖRE PEŞKEŞ ÇEKİLDİ?

Gençel’e Büyükşehir’den gelen cevap aynen şöyle: “Söz konusu 9 Eylül tarihinde gerçekleştirilmesi planlanan konser öncesi Siirt’in Eruh ilçesinde 7 askerimizin şehit olması, ayrıca Trakya’da 7 kişinin ve İstanbul’da 24 kişinin ölümüne neden olan sel felaketinden sonra ulusumuz derin üzüntüye boğulmuştur. Yaşanan bu acılı olaylardan dolayı ulusal yas ilan edilmiş ve İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak, Sosyal Belediyecilik anlayışı ile Türk örf, adet ve geleneklerine göre acılı ailelerin üzüntülerine ortak olmuş ve 9 Eylül İzmir’in Kurtuluşu kutlamaları çerçevesinde Gündoğdu Meydanı’nda yapmayı planladığımız Sezen Aksu konseri tüm hazırlıkların tamamlanmasına rağmen iptal edilmiştir.  9 Eylül İzmir’in Kurtuluşu kutlamaları çerçevesinde Sezen Aksu konserinin hizmet alımını yüklenici firma olarak, Smyrna Organizasyon Kültür ve Sanat etkinlikleri üstlenmiştir. Yüklenici firma, daha önceden imzalanan sözleşme gereği, yapmış olduğu organizasyon masrafları ile ilgili (Sezen Aksu ve 70 kişilik ekibin kaşe, ulaşım (Şehir içi tarnsferler dahil) konaklama, yemek, ses-ışık ve led ekran (3 adet), kamera, rejili çekim arabası, gökyüzü tarayıcısı lazer, güvenlik hizmeti, gazete ilanı (ulusal bir gazetenin ege sayfası), teknik personel temini ve Jimmy jip) taahhütlerini yerine getirdiği tespit edildiğinden, sözleşme bedeli olan 507.907,40 TL Smyrna Organizasyon Kültür ve Sanat Etkinlikleri’ne ödenmiştir. Bilgilerinizi rica eder, çalışmalarınızda başarılar dilerim. Aysel Özkan”

SEZEN AKSU BU İŞİ KENDİNE YAKIŞTIRIYOR MU?

Bu arada, gerçekleşmeyen Sezen Aksu konserinde 508 bin lirayı ‘götüren’ Smyrna Organizasyon Kültür ve Sanat Etkinlikleri firmasının, aynı yıl Balkanlılar Festivali’nde de aynı yıl, 1.044.900,00 TL + KDV’lik işi alan firma olması dikkat çekti. Vatandaşlar, ‘Haydi Aziz başkan bu işi kendine yakıştırıyor, Sezen Aksu kendine yakıştırıyor mu diyen İzmirliler ve kamuoyu, Sezen Aksu’dan hak etmediği halde aldığı parayla ilgili bir açıklama bekliyor.

YİNE AYNI FİRMA, YİNE TRİLYONLAR

Öte yandan yine İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin dans festivalleri için de trilyonlar harcadığı ortaya çıktı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Balkanlılar Festivali adıyla düzenlenen organizasyon için 5 yılda 4 trilyonun üzerinde harcama yapmış. Mesela, Sezen Aksu konserinin iptal edildiği 2009 yılı ihalesinde, yine ayrnı firma olan Smyrna Organizasyon Kültür ve Sanat Etkinlikleri adındaki firmaya 1.044.900,00 TL + KDV ödeme yapılmış.

İşte 4 trilyonun hesabı ve ihaleyi alan o firmalar:

• 2007 yılında, açık ihale yöntemi ile Smyrna Organizasyon Kültür ve Sanat Etkinlikleri,  575.000,00 TL + KDV

• 2008 yılında, açık ihale yöntemi ile Smyrna Organizasyon Kültür ve Sanat Etkinlikleri, 800.000,00 TL + KDV

• 2009 yılında, açık ihale yöntemi ile Smyrna Organizasyon Kültür ve Sanat Etkinlikleri, 1.044.900,00 TL + KDV

• 2010 yılında, açık ihale yöntemi ile Solfej Org. Ajans Rek. Tur. Nak. Müz. Göst. Sant. Hiz. Tic. Ltd. Şti., 525.685,00 TL + KDV

• 2011 yılında, açık ihale yöntemi ile Solfej Org. Ajans Rek. Tur. Nak. Müz. Göst. Sant. Hiz. Tic. Ltd. Şti., 489.300,00 TL + KDV"

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum