Tarihe saygı için 30 eser yarışıyor

Tarihe saygı için 30 eser yarışıyor
Binlerce yıllık kültür geleneğinin biriktiği bir coğrafya üzerinde kurulan İzmir'de, bu mirasa hak ettiği saygının gösterilmesi amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan "Tarihe Saygı Yerel Koruma Ödülleri" altıncı yılına girdi.

Tarihi yapıların korunmasını özendirmek için düzenlenen yarışmanın bu yılki katılımcı sayısı 30'u buldu.

Hem tarihi mirasa sahip çıkılması konusunda yerel yönetimlerin üstlendiği sorumluluk bilincini göstermek hem de tarihe sahip çıkanları ödül yoluyla takdir etme alışkanlığını kazandırabilmek amacıyla açılan yarışmanın seçici kurulu, adayları değerlendirmek üzere ilk toplantısını yaptı. 19 Eylül'e kadar devam edecek toplantıların yanısıra jüri üyeleri, aday yapıları tek tek inceleyerek nihai kararlarını verecek. Yarışmanın sonuçları, önümüzdeki hafta içinde açıklanacak.

Yarışmada "Emek" ödülüne bir, "Katkı" ödülüne 10, "Kentli İzmirli" ödülüne yedi, "Kentsel Sit Alanlarında Yer Alan Yeni Yapılar İçin Başarılı Uygulama" ödülüne üç, "Özgün İşlevin Değiştirildiği Esaslı Onarım" ödülüne dört, "Özgün işlevin korunduğu esaslı onarım" ödülüne ise beş aday başvurdu.

"Tarihe Saygı Yerel Koruma Ödülleri" aday listesi şöyle: Emek ödülü adayı Kemal Korkmaz, Kentli İzmirli ödülü adayları Enver Yılmaz evi, Gülizar Öz evi, Sevinç Sezer evi, Mehmet Cila evi, Ahmet Acar evi, Ali Ortakaşıkçı evi ve Ayşe Münevver Eriş evi, Kentsel Sit Alanlarında Yer Alan Yeni Yapılar İçin Başarılı Uygulama ödülü adayları Hotel Akay, Ahmet-Nilüfer Çiftçi evi ve Urla Malgaca İş Merkezi, Özgün İşlevin Değiştirildiği Esaslı Onarım ödülü adayları Ayla Ökmen evi, Altınordu Spor Kulübü binası, İzmir Özel Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ve Latife Hanım Köşkü Anı Evi, Özgün İşlevin Korunduğu Esaslı Onarım ödülü adayları H. Ceyda Kutlukaya evi, Mehmet-Alev Ağrı evi, Meltem-Michael-Defne evi, Süleyman-Vesile Yaşar Kubur evi ve Sayıner evi, Katkı ödülü adayları İzmir'i İzmir yapan adlar, Levant'ın yıldızı İzmir, İzmir tarihi ve toplum, Özel Karşıyaka Piri Reis İlköğretim Okulu öğrenci çalışmaları, Dünden Yarına İzmir Yahudileri, Kemeraltı'nın İzmir'i, Uşakizade Köşkü ve Gazi Mustafa Kemal Paşa, Kemeraltı fotoğraf yarışması ve sergisi, Efes Büyük Tiyatro onarım ve sağlıklaştırma projesi ve Kent Karıncaları projesi (Özel Yöneliş İlköğretim Okulu öğrenci çalışması).

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.