'Çorba' paralarından çorbacı dükkânı açtı(MİZAH)

'Çorba' paralarından çorbacı dükkânı açtı(MİZAH)
Açtığı "Ezo Gelin Çorbacısı"nda ilk olarak kamyon şoförlerini ağırladı ve zamanında "çorba parası" aldığı şoförlerden açılışta içtikleri çorbalar için bu sefer para almadı.

Trafik camiasının tanınmış polislerinden Haydar Yakalar (55) geçen hafta emekliye ayrılmasından sonra "Ezo Gelin çorbacısı" isimli bir yolüstü lokantası açtı. Adana Pozantı mevkiinde dün faaliyete başlayan ve sadece çorba çeşitlerinin sunulduğu lokantanın açılışını kamyoncu Kazım İstepne yaptı.

Kurdelayı kesmeden önce günün anlam ve önemine uygun kısa bir konuşma yapan İstepne "Haydar abimiz, çok sevdiğimiz bir amirimizdi. İcabında çok kıyağını görmüşüzdür. Tabii biz de onu görmüşüzdür. Çok dürüst, prensip sahibi bir insandı. Mesela 'çevirme' yaptığında çok eksiğimiz olmasına rağmen sadece çorba parası ister, ruhsatın arasına koyduğumuz iki adet beşliğin birini iade eder, 'bu para çorba için fazla' der ve bizi duygulandırarak gözlerimizin yaşarmasına sebep olurdu. Duyduk ki, biriktirdiği o çorba paralarından şimdi çorba lokantası açmış. Tüm kamyoncular olarak koşa koşa geldik. Helal olsun abimize… Bizden 'çorba parası' isterken gerçekten haklıymış. Demek ki daha o yıllardan emeklilik günlerini düşünerek çorbacılık için para biriktirmeye başlamış" dedi.

İyilikler karşılıksız kalmamalı

Haydar Yakalar ise, görev yaptığı Pozantı bölgesinde kamyoncuların çok iyiliği gördüğünü belirterek "iyilikler karşılıksız kalmamalı. Nitekim şoför arkadaşlarımızın verdiği çorba paraları şimdi kendilerine ucuz ve kaliteli çorba olarak geri döndü." dedi ve kurdelanın kesilmesinin ardından 1975 tarihinde aldığı ilk çorba parasını çerçeveletip lokantanın girişine astı.

Yakalar, kendilerinden zamanında "çorba parası" aldığı kamyon şoförlerinden açılışta içtikleri çorbalar için bu sefer para almadı.

Rıfat Yörük/Habervaktim.com/Mizah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.