Çin kütüphanelerine Türkiye kitaplığı

Çin kütüphanelerine Türkiye kitaplığı
Türkiye'nin yurtdışında her ülkeye bir "Türk Kitaplığı" projesi kapsamında yürütülen çalışmayla Çin'deki kütüphanelere Türkiye'ye ait kitaplar bağışlanıyor.

Türkiye'nin Pekin Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşaviri Oğuzhan Yurteri, söz konusu proje kapsamında eylül ayı başında Tianjin şehrinde katıldıkları Kitap Fuarı sonrası ellerinde kalan kitapları bu defa da Türkçe dil eğitimi veren Pekin Yabancı Diller Üniversitesi, Pekin İletişim Üniversitesi ve Askeri Okul öğrencilerine bağışladıklarını söyledi. Bağışın ardından Pekin İletişim Üniversitesi öğrencileri ve idarecileri de bu projeye teşekkür etmek için Türk müşavirliğini ziyaret etti. 

Çin'de daha önce de Pekin Üniversitesi Kütüphanesi ile Çin Ulusal Kütüphanesi'ne Türk edebiyatından ve tanıtım ile ilgili prestij kitap örneklerinden seçme eserler bağışlanmıştı.

Yurteri, Çin'de önümüzdeki dönemde kültürel faaliyetleri arttırmak için Çinceye kitap çevirileri, Türk Yılı ilanı ve başkent Pekin'de bir Kültür Merkezi açılması çalışmalarını yürütmeyi planladıklarını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.