Bunlar Mı Sanatçı?

Bunlar Mı Sanatçı?
"Uyuşturucuya bağımlı olduğunu fark eden bir kişi öleceğine inanıyor. Bu yüzden etrafında her an madde bulabileceği birilerinin olmasını ister..."

Uyuşturucu temin etmek suçundan yargılanan Çağatay Ulusoy adlı oyuncunun “Bizim piyasada çoğu insan uyuşturucu içiyor” itirafını Akit’e değerlendiren Uyuşturucu Bağımlılıkları ve Alkolizmle Mücadele Federasyonu Başkanı Dila Tezemir, kötü alışkanlıkların pençesine düşenlerin örnek kişiler olarak topluma sunulamayacağını söyledi.

Uyuşturucu madde kullanan ve ticaretini yapanların adalet önünde hesap vermelerini olumlu buldukların dile getiren Tezemir, “Toplumda tanınan şahısların biraz kendilerini frenlemeleri gerekiyor. Belki bu tür şeyler kurtulmalarına vesile oluyor. Bu şekilde afişe edilenler bir daha içmez. Bu işin ünlüsü ünsüzü yoktur. Uyuşturucu kullanmaya başlayan insanların ticaretini yapması çok normaldir. Çünkü ayık olmayan bir insan sarhoşluğun ne olduğunu bilemez. Bu insanlar zaten uyuşuk durumdalar. Ne yaptıklarının farkında değiller. Onun için bu insanların zorunlu tedavi programlarıyla cezalandırılmaları lazım” dedi.

“ÖLECEKLERİNE İNANIYORLAR”

Keyfi olarak uyuşturucu kullanan sanatçıların içine düştüğü çıkmaza dikkat çeken Dila Tezemir, “Sahte bir dostluk ortamı oluşuyor. Gerçek bir dostluk ortamı yoktur bu alemde. Birbirlerine ikram ediyorlar. Bunun sebebi de biri uyuşturucu bulamadığında diğerinden temin edebilsin diye yapıyorlar. Uyuşturucuya bağımlı olduğunu fark eden bir kişi öleceğine inanıyor. Bu yüzden etrafında her an madde bulabileceği birilerinin olmasını ister” ifadelerini kullandı.

“KÖTÜ ARKADAŞ ÇEVRESİNDEN KAYNAKLANIYOR”

Alkol Kumar ve Uyuşturucu ile Mücadele Derneği Başkanı Derviş Türk de uyuşturucunun ilköğretime kadar indiğini söyledi. Köklü çözümün hükümetten geçtiğini belirten Türk, kötü alışkanlıklarla mücadele eden STK’ların görüşünün alınıp birtakım düzenlemeler yapılması gerektiğini vurguladı. Polisin bazen yapılan şikayetleri yeterince dikkate almadığını aktaran Türk, “Emniyet güçlerine bir ihbar geldiği zaman anında müdahale edilmesi gerekiyor” diye konuştu. Daha önce uyuşturucu sorunuyla ilgili bazı sanatçılarla görüştüğünü ifade eden Derviş Türk, “Bunların yanlış arkadaş çevresinden kaynaklandığını söylediler. Belirli bir yaşa geldikten sonra bırakıyorlar ama her şeylerini kaybettikten sonra oluyor genelde bu” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.